Zoekmachine Adverteren

Direct zichtbaar zijn en meer sales/leads ontvangen? Op basis van relevante data en vraag uit de markt realiseren en optimaliseren wij jouw SEA campagnes voor het beste resultaat.
zoekmachine adverteren
Olaf Peters - Markant Internet

Adverteren in Google?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Contact
Notebook

Een sterke fundering op basis van data

Snel vindbaar, dat word jij aan de hand van een gedegen strategie voor zoekmachine adverteren. Maar, waar begin je deze reis?  De meest concrete start is het verbinden van vragen in Google met aanbod (jouw advertenties). Waar jouw potentiële klanten op zoeken, dat analyseren wij grondig voor aanvang voor de campagne. Aan de hand van een zoekwoord analyse op basis van historische data ondervangen wij de relevante zoektermen voor jouw campagnes. Data, dat is het begin van succesvol online rendement. Google Ads uitbesteden aan Markant Internet zorgt ervoor dat jouw Google Ads campagnes succesvol zijn!

Trigger potentiële klanten op het juiste moment en met de juiste plaatsing

SEA is meer dan alleen zoekmachine adverteren met een tekstadvertentie in Google. Met behulp van de hedendaagse features van de advertentie platformen is het mogelijk om zo specifiek jouw advertenties af te stemmen op de relevante doelgroep. Bereik jouw doelgroep niet enkel met tekstadvertenties, maar combineer deze met andere kanalen waarop adverteren mogelijk is, zoals: het Display NetwerkYouTube en Shopping. Dankzij SEA is het mogelijk om de potentiële klant op het juiste moment en de juiste plaatsen te triggeren.

Optimalisatie op basis van gedrag

Een stevig fundament en een zichtbaarheid via verschillende advertentiekanalen binnen SEA, dat is de ideale mix voor jouw campagnes. Hoewel dit een goed uitgangspunt is voor het behalen van online rendement, begint het echte werk bij het lanceren van jouw campagnes. Er worden vanaf nu potentiële klanten naar jouw website geleid, maar hoe zetten we potentiële klanten om tot daadwerkelijke kopers? Het is hierbij belangrijk dat we gaan sturen op basis van gedrag op jouw website en concurrentie, immers zijn er interne en externe factoren welke jouw succes beïnvloeden. Aan de hand van meetbare elementen in bijvoorbeeld Google Analytics analyseren we het gedrag van bezoekers op jouw website.

  • Vinden gebruikers waar zij daadwerkelijk naar zochten?
  • Matcht het aanbod met de verwachtingen van de bezoeker?
  • Kunnen zij de benodigde informatie makkelijk vinden?
  • Hoe lang blijven bezoekers op jouw website?

Stuk voor stuk vragen welke op basis van data beantwoord kunnen worden.

Er kan tevens al geoptimaliseerd worden voordat iemand jouw website heeft bezocht. Wat te denken van aantrekkelijke advertentieteksten en advertentie-extensies voor Search advertenties, maar ook productfoto’s en -informatie voor Google Shopping? Allemaal elementen die invloed hebben op jouw succes. Het zijn cruciale bouwstenen voor de optimalisatie van de campagnes.

Ontdek meer over Google Shopping

Rendement en concurrentie

Weinig advertentiekanalen zijn zo zwart/wit als SEA. Opbrengsten en investeringen staan immers altijd lijnrecht in verbinding met elkaar. Dat is precies de kracht van adverteren in Google: de zichtbaarheid ten opzichte van concurrentie, doorklikpercentages op advertenties, zichtbaarheid van zoektermen, de klikprijzen en de opbrengsten zijn ieder moment van de dag inzichtelijk. Zo is er altijd data voorhanden om op te sturen.

Wij sturen de campagnes dan ook altijd op rendement en op data, waardoor we ‘plat’ naar de gegevens kunnen kijken voor een zo optimaal mogelijk rendement. ‘Gevoel’ over de zichtbaarheid van een concurrent of het verwachte succes van een productgroep leggen we altijd langs de beschikbare gegevens in de campagnes, waardoor optimalisatie voor rendement altijd voorop staat. We willen immers allemaal een zo hoog mogelijk rendement halen binnen de SEA campagnes en jouw website om samen te groeien!

Benader jouw bezoekers nogmaals met remarketing

Via meerdere kanalen wordt er focus gelegd op het realiseren van een stroom bezoekers naar jouw website. Waarbij er helaas een groot deel van de bezoekers – 97 tot 99 procent – bij hun eerste bezoek overgaat tot conversie. Deze bezoekers laten we uiteraard niet ‘zomaar’ los. Bereik ze na het verlaten van de website opnieuw door het inzetten van remarketing. Aan de hand van de juiste bannering matchen we visuele uitingen met hetgeen waar gebruikers interesse in toonden op jouw website. Persoonlijk adverteren op de interesse van jouw potentiële klant, dat maakt remarketing zo effectief. Dit kan worden gerealiseerd met behulp van een advertentie op een andere website of op andere platformen.

Zo adverteren we met behulp van dynamische remarketing met specifiek het product dat de bezoeker op jouw webshop heeft bekeken. Uiteraard kan er bij andere type websites specifiek worden geadverteerd door banners met de juiste dekking te realiseren. Een sterke manier om te werken aan meer conversie en de bekendheid van jouw brand! Onze Google Ads specialisten hebben van hun passie hun beroep gemaakt en beschikken daarom over de laatste kennis op het gebied van zoekmachine adverteren. Wij nemen jou aan de hand en creëren een op maat gemaakte SEA strategie, die past bij jouw bedrijf en imago. Aan de hand van deze strategie bereiken een optimale ROI.

Zij kozen voor onze nuchtere aanpak

Met vakkennis en enthousiasme werken we inmiddels al jaren voor een breed scala aan klanten uit verschillende branches. Ons geheim? Een inspirerende wisselwerking, persoonlijk contact en een zorgvuldige werkwijze!

Olaf Peters - Markant Internet

Adverteren in Google interessant voor jouw onderneming?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!