Achtergrondafbeelding

Conversie Optimalisatie

Zet bezoekers van jouw website om naar echte klanten

“De SEA-trainingen van Markant zijn goed en overzichtelijk opgebouwd, waardoor je stap voor stap de theorie in de praktijk leert brengen. Daarnaast wordt er actief meegedacht in het optimaliseren van de campagnes en is er altijd ruimte voor vragen. Ook na de training!”,
Elise Oorthuis – Online Marketeer bij Sigmax Field Service Solutions

Conversie optimalisatie gaat verder dan het aanpassen van kleuren van buttons. Ondanks dat onderzoeken uitwijzen dat groene buttons vriendelijker zijn en conversie verhogen en het weglaten van eurotekens de prijzen minder ‘zwaar’ maken, denken onze experts verder. Hoe neem jij de gebruiker aan de hand om jouw doel te bereiken?

Verkeer voor conversie optimalisatie

Wanneer je actief aan de slag gaat met conversie optimalisatie, is het belangrijk dat je goed weet wat je wil bereiken. Wat is het doel? Het conversiepercentage verhogen van 1 naar 1,5 procent klinkt makkelijk, maar het is een stijging van ruim 50%. Een flink doel, maar mooi om te bereiken! Het zal betekenen dat van iedere 1000 bezoekers er in plaats van 10 nu 15 mensen een aanvraag/aankoop zullen doen. Dat zal zich natuurlijk terugbetalen! Het is echter belangrijk dat er eerst een stabiele basis is op qua website bezoekers. Een conversiepercentage wat een half procent hoger ligt, maakt immers meer impact bij 10.000 maandelijkse bezoekers van jouw website, dan wanneer je 100 bezoekers mag verwelkomen. Hiervoor adviseren we om goed te kijken of de kanalen zoals SEO, SEA, e-mailmarketing of andere facetten van online marketing goed zijn ingericht.

Meer dan kleuren

Neem gebruiker aan de hand

We horen het vaak: je bent druk bezig met verschillende facetten van online marketing om bezoekers naar jouw website te leiden, maar de interactie is niet voldoende. Waarom worden jouw websitebezoekers nog niet omgezet naar klanten? Het is belangrijk dat de ‘weg’ die online ingezet wordt logisch is. De gebruiker komt binnen op de website en jouw doel is om hem te laten converteren. Wat is het hoofddoel en hoe ga je dit bereiken?

Samen bouwen aan conversie?
Slagen met actie

De juiste call to action

De focus ligt – zoals gezegd – als eerste op het binnenhalen van voldoende bezoekers naar jouw website. Maar, met enkel bezoekers ben je er niet! Het is belangrijk dat je bezoekers aanzet tot actie, de juiste actie wel te verstaan! Welke actie aansluit bij de bezoeker is afhankelijk van verschillende factoren, zoals: het bereik van de campagne, de ingezette zoektermen, de bereikte doelgroep en bijvoorbeeld demografische gegevens. Lever je complexe producten, dan kun je bijvoorbeeld de call to action aanzetten tot het aanbieden van een kennismakingsgesprek of een demo. Lever je producten of diensten in een abonnementsvorm, dan kun je bijvoorbeeld een laagdrempelige call to action plaatsen met een gratis product/proefmaand om gebruikers kennis te laten maken met de product/dienst. Bovenal is het belangrijk dat de call to action aansluit bij de landingspagina en het doel wat je wil bereiken: het omzetten van een bezoek tot een conversie en uiteindelijk een klant. Een mix van de juiste elementen is daarin belangrijk. In onze training leren we je waar je op moet letten en hoe je het maximale uit jouw website haalt.

Conversie waar het nodig is

Focus op ieder device

Ieder device is anders, waardoor het belangrijk is om in de ontwikkeling van de website hier rekening mee te houden. Zijn alle benodigde factoren bijvoorbeeld wel aanwezig op alle devices? Is de volgorde op mobiel correct ten opzichte van desktop? We zien geregeld dat er belangrijke elementen ontbreken of dat volgordes onlogisch zijn, omdat er veel focus ligt op één apparaattype. Gebruikers komen via verschillende kanalen en apparaten op jouw website, waardoor het belangrijk is dat de weg naar conversie logisch is. In de conversie optimalisatie training kijken we in 1-op-1 sessies expliciet naar de website van jouw bedrijf en analyseren we de resultaten van verschillende devices. De data laat vaak zien waar optimalisaties te vinden zijn, waarna je zult analyseren waar deze kansen liggen. Samen ga je met onze specialisten aan de slag om de data om te zetten in uitgewerkte kansen, zodat je hierna zelfstandig verdere analyses kunt uitvoeren en de conversiepercentages constant kunt blijven verbeteren.

Ja, ik wil mijn conversie verhogen
Aan de slag met conversie

Zet kijkers om in klanten

Wil jij de conversie van jouw website of webshop verhogen? Ga dan samen met onze specialisten hands-on aan de slag om in 1-op-1 trainingen. Specifiek voor jouw onderneming voor een maximaal resultaat

Foto medewerker
Olaf Peters Operationeel Manager
Foto medewerker
Foto medewerker
Heleen Heerink Online Marketeer
Foto medewerker