Zoekmachine Optimalisatie

Wil jij goed vindbaar worden in de organische zoekresultaten van Google? Het kan met de zoekmachine optimalisatie dienst van Markant Internet!
Zoekmachine optimaliseren
zoekmachine optimalisatie
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende zoekmachine optimalisatie analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEO.
SEO analyse aanvragen!

Website optimalisatie op basis van drie componenten

De resultaten in een zoekmachine geven twee soorten resultaten weer, namelijk betaalde zoekresultaten die worden gegenereerd met behulp van zoekmachine adverteren en organische zoekresultaten die worden gegenereerd met behulp van zoekmachine optimalisatie. De website wordt geoptimaliseerd op basis van het zoekgedrag en de zoektermen waarop zoekmachinegebruikers, oftewel jouw potentiële klanten, online zoeken. Hierbij wordt gekeken naar welke termen goed aansluiten op jouw website.

SEO bestaat niet alleen uit zoektermen en teksten optimaliseren, maar dit is slechts een klein onderdeel van dit vakgebied genaamd content marketing. Er bestaat ook nog een technisch gebied van SEO, namelijk linkbuilding en techniek. Sponsor linkbuilding is een vorm van linkbuilding dat kansen biedt voor de organische vindbaarheid van jouw website. Bij een SEO strategie wordt er gekeken naar alle Markante mogelijkheden binnen deze drie componenten. Onze SEO specialisten creëren een op maat gemaakte strategie, die aansluit bij de visie van de ondernemer en de online zoekintentie van de potentiële klanten.

SEO

Onpage SEO en offpage SEO

Zoekmachine optimalisatie is onderverdeeld in twee verschillende categorieën, namelijk on page SEO en off page SEO. Met on page optimalisatie worden factoren binnen de website aangepast om betere posities in de zoekresultaten te realiseren. Dit richt zich op alles wat je op de website ziet en de kwaliteit hiervan. Op deze factoren heb je zelf veel invloed en kunnen relatief goed worden geoptimaliseerd. Van de drie componenten die zojuist benoemd zijn, vallen zowel techniek als content marketing onder onpage SEO. Technische factoren, zoals onder andere de laadsnelheid en het robot.txt bestand van de website, kunnen binnen de website worden aangepast. Daarnaast kan de content binnen de website worden aangepast om de vindbaarheid te vergroten door onder andere de titel, headers, zoektermen en meta-tag op een pagina te optimaliseren.

In tegenstelling tot on page optimalisatie, worden bij off page optimalisatie factoren buiten de website aangepakt. Hierbij wordt de bekendheid van een website gegenereerd via andere kanalen en deze factoren kan je slechts tot een bepaalde hoogte zelf beïnvloeden. Van de drie SEO componenten, valt het linkbuilding component onder offpage SEO. Hierbij worden links verkregen op relevante en waardevolle websites die verwijzen naar jouw eigen website, dit zijn de zogenaamde ‘backlinks’. Er komt veel kijken bij het optimaliseren van onpage en offpage factoren van een website met als doel betere online vindbaarheid tot stand te brengen, dit mag zeker niet onderschat worden.

Linkbuilding uitbesteden?
zoekmachine optimalisatie door Markant Internet
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Meer weten over onze zoekmachine optimalisatie?

Laat je informeren door onze SEO specialisten over de verschillende mogelijkheden van onze zoekmachine optimalisatie dienst!

Neem contact op!
SEO optimaliseren

Hoe zorg je voor SEO?

Zoals is op te maken uit alle informatie, vergt zoekmachine optimalisatie de juiste kennis en is het een tijdrovend proces. Het optimaliseren eindigt eigenlijk nooit, want het kan immers altijd beter! Daar zijn wij ons van Markant Internet erg van bewust en daarom gaan onze SEO specialisten voor het hoogst haalbare resultaat. Het mooie is namelijk; jouw positie in de zoekresultaten heb je zelf in de hand! Het consequent bouwen aan de online vindbaarheid en een krachtig domein is een uitstekende manier om de nummer één positie in de zoekresultaten te bereiken. Dankzij de kracht van SEO is het mogelijk om potentiële klanten over de streep te trekken met een goede online vindbaarheid die bezoekers naar jouw website laat leiden. Zorg ervoor dat de klant jou benadert in plaats van dat jij de klant zelf moet benaderen. Zoekmachine optimalisatie combineren met marketing automation is dé perfecte manier om de online klantreis te verbeteren. Markant Internet gaat graag samen met ondernemers op weg naar online succes!

Waar we goed in zijn
Expertises
Linkbuilding

Linkbuilding is dé manier om de online vindbaarheid van jouw website te vergroten! Het is één van de meest belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie.

Expertises
Content marketing

Content marketing is dé sleutel naar relevante bezoekers voor jouw website of webshop! Content creatie is één van de belangrijkste factoren voor een hoge organische positie in de zoekmachine.

Expertises
Conversie optimalisatie

Door conversie optimalisatie in te zetten krijgen website bezoekers een optimale gebruikerservaring en daardoor zullen zij sneller overgaan op een conversie!

Expertises
Technische SEO

Door jouw website te voorzien van goede technische SEO verkrijg je hogere posities in de organische resultaten van zoekmachines!

Expertises
SEO strategie

Door een SEO strategie in te zetten word je beter vindbaar in de organische resultaten van een zoekmachine en voorkom je dat je potentiële klanten en conversies misloopt.

Expertises
SEO campagne

Door een gedegen SEO campagne in te zetten wordt jouw organische vindbaar in de zoekresultaten vergroot en weten potentiële klanten jouw website te vinden!

Expertises
SEO advies

Met SEO advies dat perfect aansluit op jouw website wordt het hoogst haalbare organische resultaat gerealiseerd en wordt het aantal bezoekers/conversies verhoogd!

Expertises
SEO webshop

Door SEO in te zetten voor jouw webshop kunnen potentiële klanten jouw producten makkelijker kunnen vinden in de zoekresultaten van Google en wordt het aantal verkopen verhoogd!

Expertises
SEO bureau

Als SEO bureau zorgen wij ervoor dat jouw website sprongen maakt in de organische vindbaarheid van zoekmachines!

Expertises
SEO pakketten

Onze specialisten ontwikkelen een SEO pakket die perfect aansluit bij jouw website/doelen, waardoor jouw organische vindbaarheid wordt verbeterd!

Expertises
Zoekwoorden onderzoek

Met behulp van een zoekwoorden onderzoek krijg je inzicht in het zoekgedrag van jouw doelgroep en kan je gericht optimaliseren!

Expertises
SEO teksten

Door goede SEO teksten te laten schrijven wordt jouw website geoptimaliseerd voor zowel bezoekers als zoekmachines!

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren ?

Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren zorgen beide voor meer websiteverkeer. Toch zijn de voordelen van beide methoden verschillend. Google Ads stelt je in staat om op een snelle manier bezoekers op je website te krijgen. Meer bezoekers en hogere omzet door advertenties is fijn, maar in de ideale situatie zijn bedrijven niet totaal afhankelijk van omzet uit Google Ads. Concurrenten met hetzelfde aanbod kunnen namelijk elk moment besluiten om de markt te betreden en vervolgens te gaan adverteren op dezelfde zoektermen. Dit zal de kosten per klik voor advertenties doen stijgen en het rendement van advertentiecampagnes zal hierdoor afnemen. Binnen een paar dagen kan het rendement van advertenties door externe factoren dus enorm afnemen. Daarnaast verbeterd Google Ads de websiteautoriteit niet en hebben zoekmachine advertenties in principe weinig effect op de waarde van je domeinnaam.

Bij organische groei werkt dit anders. Uiteraard kunnen nieuwe bedrijven of bestaande concurrenten ook besluiten om zich in te zetten op organische groei. Het optimaliseren van de website, het schrijven van goede content en het opbouwen van domeinautoriteit heeft tijd nodig. Wanneer jouw website al op hoge posities organisch vindbaar is, moeten andere partijen veel moeite doen om jouw posities in te halen. Door de concurrentie te monitoren win je tijd. Vervolgens kun je op bedreigingen inspelen door je SEO strategie aan te passen. Wanneer je inzet op beide acquisitiekanalen kun je dus niet alleen meer bezoekers werven, het draagt ook bij aan de continuïteit van je omzet.

zoekmachine optimaliseren
duurzame website groei

Duurzame groei met zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor duurzame groei van je website en je bedrijf. Ten opzichte van zoekmachine optimaliseren duurt organische groei wat langer. Wanneer je aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie zul je niet de volgende dag resultaat zien. Echter, na een paar weken zul je merken dat je organische posities in Google stijgen en ga je het aantal organische bezoekers zien toenemen. Wanneer je website goed geoptimaliseerd is heb je een goede basis om op door te groeien. Door zo nu en dan goede content toe te voegen blijft je website altijd relevant. Tevens is je website gebruiksvriendelijker voor bezoekers wanneer pagina’s voorzien zijn van goede teksten en wanneer ze snel laden. Mochten bezoekers via andere kanalen de organische resultaten binnenkomen, dan profiteren zij alsnog van optimalisaties die zorgen dat je website fijn in gebruik is. Uiteindelijk zal je website door linkbuilding autoriteit opbouwen. De opgebouwde autoriteit gaat niet van de één op de andere dag verloren. Domeinnamen met veel autoriteit zijn waardevol. Dus, voor wie langdurige en duurzame groei in zijn doelstellingen heeft staan is SEO dus een essentieel onderdeel van een effectieve online marketing strategie.

Het Google algoritme

Wie aan de slag wil met zoekmachine optimalisatie dient te weten hoe een zoekmachine als Google waarde toekent aan websites. Er is een enorm aantal factoren dat hierin meespeelt. Ook update Google regelmatig het algoritme waardoor posities kunnen veranderen. Om voorop te blijven lopen op het gebied van organische vindbaarheid is het van belang om ontwikkelingen zo snel mogelijk te signaleren. Om het algoritme van Google te begrijpen helpt het ook om het doel van de zoekmachine te begrijpen. Google geeft aan dat de zoekmachine als doel heeft de gebruiker zo goed mogelijk te bedienen. Dat wil zeggen dat ze voor de persoon die een zoekopdracht invult, een zo goed mogelijke website als resultaat willen weergeven. De zoekfunctie is dus gefocust op de gebruikers, en niet op ondernemers die hun website zo goed mogelijk vindbaar willen krijgen. Content en de kwaliteit hiervan is dus heel belangrijk. Met het doel van de zoekmachine in het achterhoofd, helpt het als je begrijpt welke aspecten Google waardeert als het gaat om het besluiten of een website goed is en bij de zoekopdracht past. Bij Markant Internet zijn we op de hoogte van de aspecten die Google meeweegt en monitoren we de veranderingen hierin.

Google optimaliseren
SEO webwinkel
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende zoekmachine optimalisatie analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEO.
SEO analyse aanvragen!
SEO webshop verbeteren

SEO webshop verbeteren

Zoekmachine optimalisatie kan voor alle websites worden toegepast. Het is dus niet relevant of je een informatieve website hebt waarop diensten worden aangeboden, of een webshop waarop producten verkocht worden. Hier richten we ons even op SEO optimalisatie voor webshops, omdat er dan andere aspecten zijn om rekening mee te houden. In principe kunnen alle webshops goed geoptimaliseerd worden voor de zoekmachine. De factoren die geoptimaliseerd worden voor webshops, zoals teksten, techniek en autoriteit zijn ook niet wezenlijk anders dan voor informatieve websites. Wel moet bij het optimaliseren van webshops meer rekening gehouden worden met het voorkomen van duplicated content. Omdat veel producten dezelfde of bijna dezelfde naam hebben en op meerdere pagina’s voor kunnen komen, levert dit voor de zoekmachine nog wel eens verwarring op. Het formuleren van een heldere strategie en het instellen van redirects voorkomt dit. Ook komt het wel eens voor dat het CMS van je webshop bepaalde optimalisaties lastiger maakt. De specialisten van Markant Internet zetten zich dagelijks in om het beste resultaat tot stand te brengen voor verschillende webshops. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Neem dan contact op met onze SEO specialisten.

Zoekmachine optimalisatie diensten

Omdat zoekmachine optimalisatie uit meerdere facetten bestaat, omvat het bereiken van de topposities meerdere disciplines. Denk aan content marketing, on page optimalisaties, technische SEO, Linkbuilding en sponsor linkbuilding. Wil je écht goed scoren in de organische resultaten? Dan moet je aan al deze facetten invulling geven. Echter kunnen wij ons voorstellen dat jouw website op bepaalde gebieden al heel goed scoort. Zo kan het zijn dat je interne afdeling grote stappen zet met contentmarketing, maar dat je met linkbuilding hulp nodig hebt. Ook kan het zijn dat je juist een partner zoekt om mee te sparren en om je SEO strategie mee te bepalen. Bij Markant Internet bieden wij onze diensten aan op maat voor jouw situatie. Hierbij is het goed mogelijk dat je voor een beperkte selectie aan diensten kiest, waarbij wij je uiteraard altijd willen adviseren. Ben je benieuwd welke kansen wij zien voor jouw website op het gebied van zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op!

Zoekmachine optimalisatie diensten
Zoekmachine optimalisatie

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie heeft een aantal voordelen. Dankzij zoekmachine optimalisatie zal je website hoger in de zoekresultaten terecht komen en zul je beter vindbaar zijn. Hierdoor komt er meer organisch verkeer naar je website en dit resulteert in meer leads en conversies. Logisch natuurlijk, en dit kun je tevens realiseren door zoekmachine advertenties zul je misschien denken. Toch heeft zoekmachine optimalisatie ten opzichte van zoekmachine adverteren een aantal voordelen:

 • Duurzame groei van je website.
 • Hoge organische posities wekken vertrouwen.
 • Relevanter websiteverkeer en een lager bouncepercentage.
 • Geen beperkingen in budget.
 • Je website wordt beter. Ook voor verkeer vanuit andere kanalen.

SEO uitbesteden is een hele slimme zet

Zoekmachine optimalisatie is erg complex en bestaat uit diverse facetten, en nét op het moment dat je denk het vakgebied te begrijpen, ontwikkelt de zoekmachine zich met verschillende veranderingen voor SEO tot gevolg. De ontwikkelingen van een zoekmachine volgen zich in een snel tempo achter elkaar op en het is een kunde om op de hoogte te blijven en de campagne hier zo snel mogelijk op aan te passen. Zoekmachines als Google blijven hun algoritmes aanpassen en voeren regelmatig updates uit. Het is van belang dit goed bij te houden om zoekmachine optimalisatie op de juiste manier uit te kunnen voeren. In ons blogartikel gaan we dieper in op enkele belangrijke SEO trends van 2021.

Het is moeilijk om SEO op eigen kracht tot een succes te brengen als je niet over de juiste kennis beschikt en hier niet voldoende tijd in kunt steken. Nu je weet wat er allemaal bij zoekmachine optimalisatie komt kijken, zou je jezelf kunnen voorstellen hoeveel werk en tijd het kost om topposities in de zoekmachine te kunnen veroveren. Beschik je zelf over onvoldoende kennis over SEO en kan je het juiste advies gebruiken? En beschik je over onvoldoende tijd om SEO tot een succes te kunnen maken? Maar wil je tegelijkertijd graag beter gevonden worden in de resultaten van Google? Dan is SEO uitbesteden aan een SEO bureau een hele slimme zet voor jou als ondernemer met ambitie!

Ik wil mijn SEO uitbesteden!
website optimaliseren met zoekmachine optimalisatie
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Weten wat SEO voor jou kan betekenen?

Onze SEO specialisten vertellen je graag wat zoekmachine optimalisatie voor jouw website kan betekenen!

Neem contact op met onze SEO specialist!

Jouw eigen website vindbaar maken?

Zoekmachine optimalisatie omvat verschillende facetten om jouw website vindbaar te maken in zoekmachines. Belangrijk hierbij is om niet alleen online vindbaar te worden, maar dit ook vast te houden door goede posities in de zoekmachine te behouden. Daarom is zoekmachine optimalisatie een continu proces en verdient de nodige aandacht. Dat is nou nét waar Markant Internet goed in is! De passie van onze SEO specialisten is een zo hoog haalbare positie te behalen door de website te optimaliseren voor zowel de bezoeker als de zoekmachine. Door het implementeren van de juiste aanpassingen en technieken in de website is het mogelijk om te strijden om de toppositie. Onze specialisten zien nog geen finishlijn bij het behalen van de eerste positie, maar pas bij het behouden van deze positie.

Vindbaarheid website
Organische vindbaarheid

Verover die toppositie in de zoekmachine samen met Markant Internet!

Je bent een ondernemer met ambitie en ziet al helemaal voor je wat je kunt bereiken als je SEO op de juiste manier inzet voor jouw eigen website. Maar SEO op de juiste manier inzetten is nou juist hét probleem, want jij als ondernemer houdt je al bezig met allerlei verschillende zaken rondom jouw eigen onderneming. Hierdoor heb je wellicht niet de juiste hoeveelheid tijd en voldoende kennis om SEO zelf succesvol in te zetten. Dan is het een uitstekend idee om de hulp in te schakelen van een specialist op dit gebied. Markant Internet is dé specialist in zoekmachine marketing en helpt jou graag met de online vindbaarheid van jouw website. De SEO specialisten van Markant Internet dragen dezelfde ambitie om die gewilde toppositie in de zoekmachine te veroveren! Zij slaan de handen samen ineen om dit voor jouw website te realiseren en nemen je graag mee in dit hele proces. Neem contact met ons op als je wilt dat wij op onze Markante manier aan jouw organische vindbaarheid gaan werken!

Zij gingen je al voor met onze SEO dienst!

Met vakkennis en enthousiasme werken we inmiddels al jaren voor een breed scala aan klanten uit verschillende branches. Ons geheim? Een inspirerende wisselwerking, persoonlijk contact en een zorgvuldige werkwijze!

Zoekmachine optimaliseren uitbesteden
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende SEO analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEO.
SEO analyse aanvragen!

Veelgestelde vragen

Bekijk onze veelgestelde vragen

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Er zijn een groot aantal zaken die van belang zijn om goed te kunnen scoren in de zoekmachine. On-page SEO, technische SEO en linkbuilding zijn hierbij belangrijk. Om de beste resultaten te behalen dient een website op alle vlakken geoptimaliseerd te zijn. Een zoekmachine optimalisatie specialist ziet hierop toe en denkt mee over een gedegen strategie.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een discipline van zoekmachine marketing die zich bezighoudt met het laten stijgen van de organische posities in de zoekmachine. Hieronder vallen verschillende optimalisaties. Denk aan on-page optimalisaties zoals teksten en afbeeldingen, technische optimalisaties en off-page optimalisaties zoals linkbuilding.

Waarom SEO inzetten?

Staat duurzame groei door organisch zoekverkeer in de doelstellingen van jouw bedrijf? Dan is SEO (Search Engine Optimization) voor jouw onderneming van essentieel belang. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines zal de website beter vindbaar worden en tevens gebruiksvriendelijker zijn voor je bezoekers. Hoge organische resultaten in de zoekmachine wekken daarnaast vertrouwen.