Technische SEO

Een website dat is voorzien van sterke technische SEO verkrijgt hogere posities in de organische resultaten van zoekmachines. Door de hulp in te schakelen van de specialisten van Markant Internet wordt jouw website voorzien van de beste technische SEO!
Direct navigeren naar:
Technische SEO
Wat is technische SEO
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende technische SEO analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEO.
SEO analyse aanvragen!

Een belangrijk onderdeel van onpage SEO

Bij technische SEO worden de technische aspecten van jouw website geoptimaliseerd om de organische vindbaarheid in de zoekmachine te vergroten. Hierbij kan je denken aan:

 • De laadsnelheid van de website verbeteren;
 • De website mobielvriendelijk maken;
 • De gebruikerservaring op de website verbeteren;
 • De problemen omtrent indexatie oplossen en de juiste pagina’s laten indexeren;
 • Duplicated content op pagina’s oplossen en tegengaan.

Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende technische optimalisaties binnen een website.

SEO is onderverdeeld in twee categorieën, namelijk; onpage– en offpage SEO. Technische SEO maakt een belangrijk onderdeel uit van onpage SEO, waarbij factoren binnen de website worden aangepast om betere posities in de zoekmachine te verkrijgen. Onpage SEO is het tegenovergestelde van offpage SEO, waarbij factoren buiten de website worden aangepakt om de organische vindbaarheid te vergroten.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Een pijler voor organische vindbaarheid

Indien jouw website op dit moment SEO technisch niet optimaal in elkaar zit, dan merk je dit in de huidige posities. Iedere zoekmachine hecht er namelijk veel waarde aan dat jouw technisch website goed in elkaar zit. Indien er op dit moment bij jouw website niet veel aandacht wordt geschonken aan de techniek, dan heeft dit een negatieve invloed op jouw posities in de zoekmachines. Om de organische vindbaarheid te vergroten, is het belangrijk dat jouw website SEO technisch goed in elkaar zit. Dit heeft immers niet alleen een positieve impact op jouw posities in zoekmachines, maar heeft ook een positieve werking op de bezoekers op jouw website die daardoor een betere gebruikerservaring krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor de SEO voor webwinkels!

Organische vindbaarheid
Technische SEO analyse

Een technische SEO analyse

Iedere website is uniek en dat vergt een unieke aanpak. Door een goede technische SEO analyse uit te voeren voor jouw website wordt inzichtelijk welke verbeterpunten er op dat moment zijn. Deze technische SEO analyse is ontzettend belangrijk gezien dit het beginpunt is van ieder SEO-traject. De onjuiste technische aspecten hebben een zeer negatieve impact op de gebruikerservaring op jouw website. Dit straft een zoekmachine af door jouw website lager in de zoekresultaten te tonen. Hierdoor heb je direct al een achterstand voordat je bent begonnen met het aanpakken van de content op jouw website en het inzetten van linkbuilding. Met een strategie op maat zullen de SEO specialisten zich iedere dag inzetten om de juiste aandacht te schenken aan de technische aspecten van jouw website waardoor er mooie posities in de zoekmachine verkregen kunnen worden.

Techniek website
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

De techniek op jouw website verbeteren?

We gaan graag in gesprek om te bespreken op welke wijze de technische SEO op jouw website kan worden verbeterd. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op met Rens!

Een SEO technisch sterke website

Een SEO technisch sterke website verovert de topposities in zoekresultaten en heeft een belangrijke voorsprong op concurrenten die hun website SEO technisch niet goed hebben geoptimaliseerd. Daarnaast heeft een SEO technisch sterke website een positieve invloed op de gebruikerservaring van jouw bezoekers. Hiermee kan je voorkomen dat bezoekers jouw website vroegtijdig verlaten, omdat een pagina bijvoorbeeld een te lange laadtijd heeft. Een SEO technisch sterke website zorgt ervoor dat bezoekers jouw website met veel plezier gebruiken, waardoor de relevantie van jouw website aanzienlijk stijgt. Wil jij graag een toppositie verkrijgen in de organische resultaten van zoekmachines en wil jij dat bezoekers graag gebruik maken van jouw website? Dan is het noodzaak om voorzien te zijn van een SEO technisch sterke website. De juiste specialisten kunnen je helpen om dit optimaal op te zetten en te blijven optimaliseren voor het beste resultaat.

SEO technisch
SEO componenten

Alle SEO componenten optimaal inzetten

Zoals besproken is techniek een belangrijk component van SEO. Naast techniek zijn linkbuilding en content twee andere belangrijke SEO componenten. Bij linkbuilding draait het om het verkrijgen van links op relevante websites die doorverwijzen naar jouw website. Deze links hebben een positief effect op jouw posities in de organische zoekresultaten. Daarnaast is het bij content optimalisatie noodzaak om de titel, headers en tekst op jouw pagina’s aan te laten sluiten op de zoekintentie van potentiële klanten. Content dat is voorzien van toegevoegde waarde is erg belangrijk voor zowel de zoekmachine als de bezoeker. Het is sterk aan te raden om deze drie componenten zo optimaal mogelijk in te zetten om het beste resultaat met behulp van SEO te realiseren.

De hulp van Markant Internet inschakelen

Het vergt de juiste kennis en kunde om het allerbeste uit technische SEO te halen. Onze SEO specialisten hebben al jarenlange ervaring met het optimaliseren van technische SEO en weten als geen ander welke technische aspecten zij moeten aanpakken om het gewenste resultaat te verkrijgen. Ook optimaliseren zij jouw website regelmatig op deze technische aspecten.

Tevens weten de SEO specialisten precies op welke manier zij de content en linkbuilding voor jouw website moeten aanvliegen en inzetten. Door de perfecte mix tussen deze drie componenten wordt het hoogst mogelijke organische resultaat gerealiseerd. Wil jij dat onze SEO specialisten met een ‘Markante’ manier werken aan de SEO op jouw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren!

Technische SEO specialist
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende SEO analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEO.
SEO analyse aanvragen!