SEO dashboard

Een veel gehoorde uitspraak in de wereld van zoekmachine marketing is ‘Meten is weten’. Data is de drijfveer van alle campagnes; zonder data weet je immers niet hoe goed, of ondermaats, de campagnes presteren en of de uitgevoerde werkzaamheden de gewenste effecten hebben. Daarom is (het meten en inzichtelijk maken van) data enorm belangrijk. Om deze reden hebben we voor veel klanten een SEO dashboard ingericht. Maar wat is een SEO dashboard precies? En wat wordt zoal inzichtelijk gemaakt in een dergelijk dashboard? We vertellen je er graag meer over.
seo dashboard
seo marketing dashboard
Sanne-Nijland-Foto-Markant-Internet

Benieuwd naar een SEO dashboard op maat?

Onze specialisten vertellen je graag wat een SEO dashboard voor jouw onderneming kan betekenen!

Neem contact op!

Waarom heb ik een SEO marketing dashboard nodig?

Een website verzamelt enorm veel data; zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Denk bijvoorbeeld aan hoelang bezoekers op een bepaalde pagina blijven (en hoeveel er direct weer vertrekken), hoeveel er tot een conversie overgaan, welke pagina’s men bezocht heeft alvorens ze besluiten tot een conversie over te gaan en hoe goed/slecht de website vindbaar is in Google.

Helaas is al deze data niet in één oogopslag duidelijk in beeld te krijgen. Bepaalde data komt uit Google Analytics, een ander deel weer uit Semrush en daarnaast moet ook een deel handmatig gecontroleerd worden. Een SEO dashboard brengt al deze data samen, zodat alles in één oogopslag duidelijk te zien is. Niet alleen om het voor jou inzichtelijk te maken, maar ook voor ons. Zo zijn we er zeker dat we beiden de ogen op de juiste pijlers hebben. Dit maakt de communicatie en samenwerking makkelijker & effectiever.

seo dashboard inzetten

Te allen tijde inzicht in de SEO van jouw website

Ons SEO dashboard is geen statische weergave. Pas bijvoorbeeld de sortering aan, indien je wilt focussen op paginaweergaven in plaats van conversies. Of kies een ander tijdsbestek, zodat je de effecten van SEO over een verloop van meerdere maanden inzichtelijk krijgt. Het dashboard is interactief en aan te passen naar jouw wensen.

Geen website is hetzelfde. Eenieder focust zich op andere onderdelen en vindt de ene zaak belangrijker dan de ander. Om deze reden is dan ook geen SEO dashboard hetzelfde. Wil jij bijvoorbeeld meer inzichten in jouw doelgroep? Of vind jij de ontwikkelingen in verkeer naar jouw website juist veruit het belangrijkste? Neem gerust contact op met één van onze specialisten en ontdek de vele mogelijkheden die we bij Markant Internet bieden.

seo dashboard inrichten
Sanne-Nijland-Foto-Markant-Internet

Een SEO dashboard voor jouw organisatie?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Advies van onze specialist!

Alle belangrijke data, overzichtelijk gepresenteerd in een SEO dashboard

Wanneer je progressie wilt maken in de vindbaarheid van je website is het belangrijk om de diverse stromen van data goed in de gaten te houden. Zo houd je scherp of waar we mee bezig zijn, ook daadwerkelijk effect heeft. Daarnaast is het gemakkelijk om snel te switchen van focus, bijvoorbeeld omdat we ergens anders meer kansen in zien (op korte of lange termijn). Een SEO dashboard geeft duidelijke inzichten in o.a. de volgende onderdelen;

  • Zoekwoordposities: we brengen de zoekwoorden in kaart waarop jouw website vindbaar is in Google, inclusief maandelijkse zoekvolumes en de stijging/daling ten opzichte van vorige maand. Daarnaast is te zien hoeveel vertoningen en klikken elk zoekwoord opbrengt, zodat duidelijk wordt welke zoekwoorden voor het meeste verkeer zorgen en waar nog veel groei te realiseren is.
  • Pagina overzicht: zoekwoorden zijn erg belangrijk, maar uiteindelijk zijn het de pagina’s zelf die tot een aankoop, offerteaanvraag of lead moeten leiden. In het SEO marketing dashboard zit daarom ook een pagina overzicht verwerkt. Hier is per pagina belangrijke data in kaart gebracht, waaronder hoeveel (nieuwe) mensen de pagina hebben bezocht, hoeveel tijd er gemiddeld op een pagina gespendeerd wordt, hoeveel mensen de pagina direct weer verlaten en welk doel (aankoop, offerteaanvraag, etc.) er voltooid wordt.
  • Locaties: komt het gros van jouw bezoekers uit de regio waar jouw bedrijf gevestigd is, of zijn andere provincies juist erg interessant? In het SEO dashboard nemen we ook een sectie over locaties op, zodat duidelijk per provincie te zien is waar het meeste verkeer vandaan komt en wat het meeste oplevert.
  • Apparaten: presteert jouw website het beste op mobiel, of doet desktop het vele malen beter? Ook dit wordt in kaart gebracht in het dashboard. Op basis van deze data gaan we bijvoorbeeld in gesprek met de webbouwer, om zo te kijken waar verbeterpunten liggen voor de verschillende ‘versies’ van de website.
seo marketing dashboard hanteren

Kies voor Markant Internet, maak vrijblijvend kennis met onze specialisten

Alles wat we doen bij Markant Internet is maatwerk. Van het uitwerken van een volledige SEO strategie tot het opzetten van een remarketing campagne. Ontdek de legio aan mogelijkheden die we bij Markant Internet bieden en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Schroom niet om contact met ons op te nemen, onze specialisten staan voor je klaar.

  • Maatwerk op basis van jouw wensen en doelen
  • Een bureau met meer dan 10 jaar aan zoekmachine optimalisatie-ervaring
  • Een volwaardig team dat samen met jou aan je doelen werkt
  • Een samenwerkingspartner voor de lange termijn
  • Persoonlijk contact: jouw vaste specialist is slechts één mail of telefoontje verwijderd
  • Focus op jouw resultaat met gestructureerde werkwijze
seo dashboard uitbesteden
Sanne-Nijland-Foto-Markant-Internet

SEO dashboard interessant voor jouw onderneming?

Onze specialisten helpen je graag met het inrichten van een gedegen SEO dashboard voor jouw onderneming!

Neem contact op!