B2C marketing automation

B2C marketing automation is niet meer uit de moderne marketingstrategieën te denken. Het stelt bedrijven in staat om op grote schaal te communiceren met klanten en prospects, terwijl ze tegelijkertijd persoonlijke en relevante content aanbieden. Goed ingestelde B2C marketing automations besparen je bedrijf erg veel tijd. Als de automations namelijk goed zijn ingesteld, hoef je er niet meer naar om te kijken en werken de campagnes automatisch.
b2c marketing automation platforms
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Benieuwd naar hoe jij B2C marketing automation kunt inzetten?

Onze specialisten vertellen je graag over de mogelijkheden van B2C marketing automation voor jouw onderneming!

Neem contact op!

Waarom is B2C marketing automation belangrijk?

B2C marketing automation is belangrijk omdat het bedrijven in staat stelt om hun marketingstrategieën op te schalen en efficiënter te werken. Hierdoor kunnen bedrijven hun consumenten bereiken met persoonlijke en relevante content. Het gevolg van deze communicatie zal een verhoging van merkloyaliteit en omzet zijn. B2C marketing automation heeft dus positieve invloed op je bedrijf. Je bespaart niet alleen tijd, maar vergroot ook je omzet en merkloyaliteit. Daarnaast komen de automations ook erg professioneel over, let er alleen op dat je niet te veel mails naar één persoon stuurt. Dit kan zorgen voor spam.

marketing automation b2c

De beste programma’s voor B2C marketing automation

Er zijn erg veel verschillende programma’s die B2C marketing automation aanbieden. Toch is er een erg groot verschil in de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid in deze programma’s. Hieronder vind je enkele van de meest populaire en effectieve B2C marketing automation programma’s:

  • HubSpot: HubSpot is een alles-in-één B2C marketing automation programma dat bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het biedt verschillende functies, zoals e-mailmarketing, social mediamanagement, CRM en marketingautomatisering. HubSpot is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. De pakketten van Hubspot zijn relatief aan de hoge kant.
  • ActiveCampaign: ActiveCampaign is een B2C marketing automation programma dat zich richt op het MKB en freelancers. Het biedt functies zoals e-mailmarketing, automatisering, CRM en integraties met verschillende tools. De tool biedt een erg uitgebreide bibliotheek met verschillende vooraf ingestelde automations, waardoor het een erg fijn programma is op mee te starten.
  • Sendinblue: Sendinblue is een B2C marketing automation programma dat zich richt op het MKB en startups. Het biedt functies zoals e-mailmarketing, marketingautomatisering, SMS-marketing, CRM en integraties met verschillende tools. Sendinblue heeft een gebruiksvriendelijke interface en is gemakkelijk te gebruiken voor beginners. Het biedt ook geavanceerde functies zoals A/B-testen, segmentatie en personalisatie van e-mails. Sendinblue heeft ook een gratis abonnement waarmee gebruikers tot 300 e-mails per dag kunnen verzenden. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor kleine bedrijven met beperkte budgetten.
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Benieuwd wat B2C marketing automation voor jou kan betekenen?

Laat je informeren door onze specialist over de verschillende mogelijkheden van B2C marketing automation!

Neem contact op!