Email marketing dashboard

Email marketing betreft alle communicatie die door een bedrijf via mail wordt verstuurd. Email marketing heeft een groot voordeel ten opzichte van andere vormen van marketing. Hierbij beschikt en bedrijf al over een aantal gegevens van de klant. Hierdoor kan communicatie beter op de ontvanger worden afgestemd. Zo is het mogelijk personalisatie toe te voegen en content te versturen die voor de ontvanger uiterst relevant is. Dit maakt dat email marketing een erg populaire vorm van marketing is. In een email marketingdashboard heb je ten alle tijden het overzicht over de prestaties van jouw campagnes.
email marketing dashboard
marketing email dashboard
Olaf Peters - Foto Markant Internet

Benieuwd naar een email marketing dashboard op maat?

Onze specialisten vertellen je graag wat een email marketing dashboard voor jouw onderneming kan betekenen!

Neem contact op!

Onmisbare KPI’s voor jouw email marketing dashboard

De KPI’s die moeten worden meegenomen in een email marketing dashboard worden bepaald op basis van de doelstelling van de campagne(s). Statistieken die belangrijk zijn voor het beoordelen van de prestaties van email marketing campagnes worden bovenaan het dashboard geplaatst. Zo is direct inzichtelijk hoe campagnes presteren. Gebruik alleen statistieken in jouw email marketing dashboard die jouw doelen inzichtelijk maken en helpen bij het beoordelen van prestaties. Veel voorkomende KPI’s in email marketing dashboards zijn:

 • Open ratio: het percentage van de ontvangers die de mail hebben geopend.
 • Doorklikratio: het percentage van de bekijkers die op een link heeft geklikt.
 • Click to open ratio: het percentage van de ontvangers die de mail heeft geopend én op een link heeft geklikt.
 • Conversieratio: het percentage dat vanuit de mailing een conversie pleegt.
 • Omzet: eventuele omzet die verbonden is aan conversies vanuit de mailing.
 • Groeipercentage: groeipercentage van de lijst met contacten.
 • Uitschrijfratio: het percentage ontvangers dat zich heeft uitgeschreven n.a.v. een mailing.

 

email dashboard

Tools voor een dashboard

Voor het maken van een email marketing dashboard zijn er tal van tools beschikbaar. Zowel gratis als betaalde tools. Bij het uitkiezen van een tool is het belangrijk na te gaan welke gegevens je terug wilt laten komen in het email marketing dashboard. Daarbij moet je je ook bedenken uit welke bron deze gegevens komen. Elke tool bied andere opties qua koppeling. Koppelingen kunnen in de meeste gevallen direct vanuit de tool gemaakt worden of met behulp van een API.

De meest gebruikte gratis tools zijn:

De voordelen van een email marketing dashboard

Het inzichtelijk maken van prestaties met behulp van een email marketing dashboard kan veel tijd besparen. Belangrijke data die iets vertelt over de prestaties van campagnes is al gebundeld en in een oogopslag inzichtelijk. Hierdoor hoeven er zelf geen analyses meer gemaakt te worden. Met behulp van een email marketing dashboard kunnen prestaties eenvoudig beoordeeld worden. Een aantal voordelen van een email marketing dashboard zijn:

 • Het handmatig combineren en analyseren van gegevens is overbodig. Hierdoor bespaar je veel tijd.
 • Altijd up-to-date en real-time prestaties bekijken.
 • Prestaties visueel en eenvoudig inzien.
 • Prestaties eenvoudig delen met teamleden.
 • De mogelijkheid om data gedreven beslissingen te maken.
dashboard email marketing
dashboard marketing email

Boost jouw resultaten met een email marketing dashboard van Markant Internet

Om een bruikbaar email marketing dashboard te kunnen realiseren zijn de juiste gegevens van groot belang. Deze dienen afgestemd te worden op de doelstelling van campagnes. Deze KPI’s vertalen de prestaties van jouw email marketing. Markant Internet is al ruim 10 jaar specialist in online marketing. Onze specialisten hebben ruime ervaring in zoekmachine marketing en email marketing dashboards. Een email marketingdashboard van Markant Internet bied betere en accuratere inzichten. Daardoor kun jij data gedreven optimalisaties doorvoeren om de prestaties van jouw campagnes te boosten. Onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Olaf Peters - Foto Markant Internet

Email marketing dashboard interessant voor jouw onderneming?

Onze specialisten helpen je graag met het inrichten van een gedegen email marketing dashboard voor jouw onderneming!

Neem contact op!