Salesforce

Marketing automatisering is een van de krachtigste aspecten van Salesforce Marketing. Het stelt gebruikers in staat om leadscoring te implementeren, waardoor bedrijven leads kunnen opvolgen en omzetten in klanten. Dit kan worden gedaan door middel van e-mails, sms-berichten en andere communicatiekanalen. Lees alles over Salesforce op deze pagina!
salesforce
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Benieuwd naar hoe jij Salesforce marketing automation kunt inzetten?

Onze specialisten vertellen je graag over de mogelijkheden van Salesforce marketing automation voor jouw onderneming!

Neem contact op!
salesforce marketing cloud

Salesforce marketing automation inzetten

Met Salesforce Marketing kan je e-mails op maat maken, automatisch verzenden en de prestaties ervan volgen. Het biedt ook de mogelijkheid om sociale media-posting te plannen en te analyseren, evenals het opzetten van gerichte advertentiecampagnes. Salesforce marketing zorgt er dus voor dat al je marketingactiviteiten soepel verlopen, met hoge kwaliteit. Door de automations op een correcte manier in te stellen, bespaar je veel tijd in de toekomst. Je hoeft geen persoonlijke e-mails op te stellen, dit gebeurt allemaal via de automations.

De voordelen van Salesforce marketing automation

Salesforce marketing automation brengt verschillende voordelen met zich mee, hierbij een opsomming van alle voordelen. De voordelen van Salesforce marketing automation zijn:

  • Verhoogde efficiency: automatisering van marketingactiviteiten als e-mails en social media posts bespaart tijd en vermindert fouten.
  • Verbetering van de klantrelaties: personalisatie en segmentatie van marketingberichten versterken de band met de klant. Door de ontvanger bij de voornaam aan te spreken, voelt diegene zich meer thuis bij je bedrijf. Personalisatie is key voor de klantenrelatie.
  • Inzicht in prestaties: met inzichtelijke rapportages kun je de effectiviteit van je marketingcampagnes bepalen. Op basis van deze rapportages, kan je vervolgens automatiseren aanpassen, toevoegen of verwijderen.
  • Geïntegreerde workflow: eenvoudige integratie met andere Salesforce-oplossingen voor een soepele workflow. Hierdoor heb je inkijk op alle activiteiten van de contactpersoon die te maken hebben met jouw bedrijf.
  • Scalabiliteit: groei mee met je bedrijf en de veranderende behoeften van je klanten.

De nadelen van Salesforce marketing automation

alesforce marketing automation brengt niet alleen voordelen met zich mee. Hierbij een aantal nadelen van Salesforce marketing automation:

  • Complexiteit: het platform is complex en vereist specifieke kennis om het optimaal te gebruiken. Als startende onderneming is Salesforce niet het meest gebruiksvriendelijke platform.
  • Hoge kosten: het platform is prijzig en vereist investeringen in hardware en of software. Als je het programma goed begrijpt en gebruikt, helpen de tools je bedrijf zeker vooruit en is de investering het ook waard. Kijk dus goed voordat je een abonnement afneemt, welke tools je gaat gebruiken en of deze tools de kosten waard zijn.
  • Data-integratie: het integreren van data uit verschillende bronnen kan een uitdaging zijn, maar als je de data eenmaal correct hebt geïntegreerd hoef je hier niet meer naar om te kijken.
  • Implementatietijd: het opzetten en implementeren van een marketing automation kan veel tijd in beslag nemen. Als je de automation eenmaal hebt staan, bespaart het je in de toekomst extreem veel tijd en is het efficiënt.
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Meer weten over Salesforce marketing automation?

We gaan graag in gesprek om te bespreken wat een Salesforce voor jou kan betekenen! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op!
salesforce cloud

Salesforce marketing cloud platform

Salesforce Marketing Cloud is een cloud-gebaseerd platform voor marketingautomatisering. Het biedt gebruikers een complete set van gereedschappen en functionaliteiten om effectieve en gerichte marketingcampagnes te creëren, uitvoeren en analyseren. Het platform integreert met andere Salesforce-oplossingen, waardoor een geïntegreerde workflow wordt geboden.

Met Salesforce Marketing Cloud kun je onder meer e-mailmarketing, sociale media-marketing en advertising automatiseren. Het platform is gericht op B2C-marketing en biedt personalisatie- en segmentatie-opties om relevante en op de klantgerichte berichten te creëren.

Analyseren van de Salesforce marketing automation

Met de analyse-tools van Salesforce Marketing is het mogelijk om jouw marketingactiviteiten te meten en te optimaliseren. Dit omvat het bijhouden van de prestaties van e-mails, sociale media en automation campagnes, evenals het volgen van websiteverkeer en conversies. Gebruikers kunnen ook segmenten van hun contactenlijst maken en gerichte campagnes richten op specifieke doelgroepen uit de contactenlijst.

salesforce gebruiken

Salesforce CRM-oplossingen

Salesforce is een bedrijf dat zich richt op het verbeteren van klantrelaties door middel van technologie. Het bedrijf biedt diverse oplossingen op het gebied van Customer Relationship Management (CRM), waaronder Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud, Commerce Cloud, Community Cloud, Pardot en Einstein AI.

Met Sales Cloud kunnen kan je leads en klanten beheren en converteren. Service Cloud biedt klantenservice ondersteuning bij het beantwoorden van klantvragen. Marketing Cloud geeft je bedrijf de mogelijkheid om effectieve en gerichte marketingcampagnes te creëren en uit te voeren.

Commerce Cloud verbetert de klantervaring en verkoop binnen de e-commerce industrie. Community Cloud creëert online gemeenschappen voor klanten en partners. Pardot is een B2B-marketingautomatisering-oplossing voor leadgeneratie. Einstein AI verbetert de klantervaring en verkoop door middel van kunstmatige intelligentie.

Al deze oplossingen zijn door Salesforce ontworpen om samen te werken en een samengesteld beeld van de klant te bieden. Hierdoor kunnen klantrelaties verbeterd worden en resulteert dit in een verbetering van de verkoopresultaten.

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Benieuwd een Salesforce marketing cloud voor jou kan betekenen?

Laat je informeren door onze specialist over de verschillende mogelijkheden van Salesforce marketing cloud!

Neem contact op!