SEO teksten

Goed geoptimaliseerde SEO teksten zijn belangrijk voor een succesvolle SEO campagne en maken goede organische vindbaarheid in de zoekmachine mogelijk. Optimaliseer daarom jouw teksten voor zowel zoekmachines als bezoekers met behulp van SEO!
SEO teksten
SEO vriendelijke teksten
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende content analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van content.
Content analyse aanvragen!

SEO vriendelijke teksten gebruiken

Vaak wordt er gesproken over SEO vriendelijke teksten. Dit houdt in dat een tekst op een SEO vriendelijke manier geschreven is en dus is geoptimaliseerd voor zoektermen waarop je met jouw website vindbaar wil worden. Een website is SEO vriendelijk op het moment dat deze voldoende informatie geeft over het betreffende onderwerp en de zoekwoorden voldoende terug komen in deze tekst. Het aantal keer dat deze zoekwoorden terug dienen te komen in de tekst hangt helemaal af van de totale tekstlengte en het aantal zoektermen die je hierin wil verwerken. Tegenwoordig worden zoekmachines als Google steeds slimmer doordat zij zich continu blijven ontwikkelen en updaten. Hierdoor weten zoekmachines precies of een tekst is geschreven met als doel om organisch vindbaar te worden. Je wordt er dan ook sterk op afgestraft op het moment dat de zoekmachine hier weet van heeft. Daarom is het belangrijk om een goede tekst te schrijven die voorzien is van relevante content! Maar hoe zorg je voor SEO vriendelijke teksten op jouw website?

Teksten website
SEO content

Pas op voor over optimalisatie van SEO content

Om jouw website te voorzien van SEO vriendelijke content is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de richtlijnen van zoekmachines. SEO content op de website dient namelijk geschreven te worden comfort de richtlijnen van content marketing. Zien zoekmachines dat er sprake is van ‘over optimalisatie’ bij de content op jouw website? Dan heeft dit een enorm negatief effect op jouw organische vindbaarheid. Er is sprake van over optimalisatie als er overmatige zoekmachine optimalisatie heeft plaatsgevonden. Dit gebeurt als er teveel aandacht wordt besteed aan de vindbaarheid in zoekmachines waardoor de kwaliteit van de content en de gebruikerservaring van bezoekers hieronder lijdt. Hierdoor ontstaat te kans dat deze optimalisatie vorm juist averechts uitpakt met een verdwijning in de resultaten van zoekmachines tot gevolg.

Goede content
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Professionele teksten op jouw website?

We gaan graag in gesprek om te bespreken waarom SEO teksten interessant zijn voor jouw website! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op met Rens!
SEO tekst

Hoe schrijf je SEO teksten?

SEO teksten schrijven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor het onderwerp waarvoor je content wil schrijven. Een zoekwoorden onderzoek maakt inzichtelijk welke zoekwoorden potentiële klanten gebruiken om naar jouw producten of diensten te zoeken. Het is belangrijk om voorafgaand een gedegen zoekwoord onderzoek uit te voeren waardoor je een duidelijke focus krijgt. Daarnaast levert dit onderzoek je meer input op voor jouw SEO tekst. Doordat je nu weet hoe jouw doelgroep zoekt, weet je ook welke zoekwoorden je kunt verwerken in jouw SEO tekst om gevonden te worden op het moment dat de doelgroep zoekt naar jouw producten of diensten. Maar hoe schrijf je SEO teksten? Begin altijd eerst met de inhoud van de tekst en schrijf de inleiding pas op het laatste moment. Na het schrijven van de gehele tekst ben je makkelijker in staat om een inhoudelijk inleiding te schrijven. Focus je daarnaast niet te veel op schrijffouten en het verloop van de zinnen. De tekst kan namelijk worden aangescherpt als deze helemaal geschreven is. Ben jij geïnteresseerd in betaald teksten schrijven? Neem dan contact met ons op!

Bruikbare tips voor SEO teksten schrijven

Er zijn verschillende tips voor het schrijven van SEO teksten die je kunnen helpen om jouw tekst zo goed mogelijk te optimaliseren. De allerbelangrijkste tip is om de tekst op een ‘natuurlijke’ manier te schrijven. Dit wil zeggen dat je de tekst niet moet schrijven met een volledige focus op de optimalisatie voor de zoekmachine. In plaats daarvan is het beter om de tekst te schrijven met als doel de bezoeker te informeren of te overtuigen. De bezoeker staat dus ten alle tijden centraal en deze verdient dan ook de focus tijdens het schrijven van teksten. Laat zien dat jij de expert bent met betrekking op het onderwerp waarover je schrijft. Nadat de tekst geschreven is kan je deze optimaliseren voor de zoekmachine door de relevante zoektermen op een natuurlijke manier te verwerken in de tekst.

Om het schrijven van een SEO tekst eenvoudiger te maken, kan je volgende tips voor SEO teksten schrijven hanteren:

 • Weet wie je doelgroep is en onderzoek hun zoekgedrag naar jouw producten of diensten;
 • Bepaal het doel van jouw SEO tekst. Schrijf je deze tekst om de bezoeker te informeren of te overtuigen?;
 • Voer een gedegen zoekwoorden onderzoek uit en maak een selectie van zoekwoorden die relevant en bovenal haalbaar zijn;
 • Gebruik long tail zoekwoorden in een SEO tekst. Deze zorgen voor organische vindbaarheid op korte termijn en leiden koopgerichte bezoekers naar jouw website;
 • Schrijf een SEO tekst op een natuurlijke manier en focus je op de bezoeker. Als de tekst geschreven is kan je deze optimaliseren voor de zoekmachine;
 • Verdeel de SEO tekst in verschillende alinea’s en zorg ervoor dat een bezoeker de tekst makkelijk kan lezen.
Waarom uitbesteden

Uitbesteden aan Markant Internet!

Niet iedereen kan even makkelijk een SEO tekst schrijven. Het is goed voor te stellen dat je het schrijven van een dergelijke tekst niet makkelijk vindt en dit veel tijd en energie van je vraagt. Op het moment dat SEO teksten niet op een goede manier zijn geschreven zal dit helaas nog niet voor een positief effect zorgen voor jouw organische vindbaarheid binnen zoekmachines. Dan is alle tijd en energie die je hierin gestoken hebt eigenlijk voor niet geweest. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is het in dit geval sterk aan te raden om jouw SEO teksten uit te besteden aan ervaren specialisten. De SEO specialisten van Markant Internet weten precies hoe een tekst op de juiste manier geschreven en geoptimaliseerd kan worden voor zowel zoekmachines als bezoekers. Daarnaast weten deze specialisten ook hoe een SEO tekst geoptimaliseerd kan worden met behulp van interne links en nog beter vindbaar kan worden met behulp van linkbuilding. Ook zit SEO waarde niet alleen in content, maar ook in de techniek op de betreffende pagina. De SEO specialisten weten hier alles van en zetten zich graag iedere dag in om jouw website beter vindbaar te maken en meer bezoekers naar jouw website te leiden. Wil jij weten hoe een SEO specialist jou kan voorzien van gedegen SEO teksten? Neem dan vrijblijvend contact op!

SEO teksten laten schrijven
Rens Damhuis - Foto Markant Internet

Vrijblijvende content analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van content.
Content analyse aanvragen!