Conversie Optimalisatie

Met conversie optimalisatie wordt de website zo ingericht dat bezoekers sneller over zullen gaan tot een conversie.
Olaf Peters - Markant Internet

Interessant voor jouw onderneming?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!
Inzicht in Cases

Optimale website voor zoekmachine én bezoeker

Een conversie is een actie die de bezoeker kan verrichten op jouw website, zodat het doel van jouw website wordt behaald. Conversie optimalisatie biedt een win-winsituatie voor zowel de website eigenaar als de bezoeker. Dit komt door de gebruiksvriendelijke en geoptimaliseerde website die wordt gegenereerd voor de bezoekers. Op deze wijze wordt de triggerfactor tot het verrichten van een conversie verhoogd. Uiteindelijk werken wij resultaatgericht toe naar een website die zowel past bij de bezoekers als bij het bedrijf, zodat de website aansluit bij de behoeften van beide partijen. Doordat de website volledig is ingericht op het gedrag van de bezoekers ontstaat er een conversieverhoging van de website of webshop.

Website vormen naar het gedragspatroon van de bezoekers

Meten is weten, dat is volgens Markant Internet de basis van het online succes. Om jou inzicht te geven in ons werk en samen de resultaten te kunnen monitoren en bespreken, bieden we een online tool aan. Met onze tool heb je desgewenst 24/7 inzicht in jouw posities in de zoekresultaten en kan je het effect zien van onze werkzaamheden, oftewel de implementatie van zoekmachine marketing. Het gedrag dat bezoekers op jouw website vertonen, wordt tevens geanalyseerd en op basis daarvan wordt er een website gerealiseerd die geoptimaliseerd is voor conversies. Met behulp van website statistieken, de online tool van Markant Internet, gebruikerstesten en de kennis van onze specialisten wordt jouw website geoptimaliseerd, zodat het verrichten van een conversie past in het gedragspatroon van de websitebezoeker.

Tooling voor conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie voor jouw website hoeft niet altijd tijdrovend en duur te zijn. Tegenwoordig zijn er vele tools beschikbaar waarmee wij jouw website kunnen verbeteren op het gebied van conversie. Van pop-up forms voor het verhogen van het aantal nieuwsbrief inschrijvingen of brochure downloads, tot het ontwikkelen van geheel nieuwe landingspagina’s om hogere kwaliteitsscores voor Google Ads campagnes te behalen. Zo houden we de kosten per conversie zo laag mogelijk.

Meer conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een techniek die toegepast wordt op jouw website of webshop om de conversieratio van de bezoekers te vergroten. De conversieratio heeft betrekking tot het aantal bezoekers dat een conversie verricht. Een goede conversie geoptimaliseerde website of webshop stuurt de bezoeker om over te gaan tot een actie. Een actie is voor iedere website verschillend, maar het heeft betrekking tot het behalen van de gewenste doelen, bijvoorbeeld een aankoop, het invullen van een formulier of een brochure download.

Conversie optimalisatie is een belangrijke optimalisatiecyclus omdat je het gedragspatroon van de bezoeker kunt aansturen. Een bezoeker die bijvoorbeeld op een pagina terechtkomt waar geen call-to-action (CTA) knoppen bevinden, zal minder snel doorklikken naar de juiste pagina om te converteren.

Gelukkig zijn er programma’s waarmee je relatief eenvoudig en snel jouw website of webshop ‘conversieproof’ kunt maken. Door middel van een A/B test kun je op een meetbare en visuele wijze handige en duidelijke tests draaien. Zo kun je eenvoudig testen draaien met andere teksten of andere kleur buttons.

Dit zijn relatief eenvoudige testen waarmee je het conversiepercentage en dus ook het aantal conversies kunt vergroten.

Maar er kunnen ook diepgaande tests worden uitgevoerd. Denk hierbij aan heatmaps, clickmaps en scrollmaps waarmee je inzicht krijgt in waar bezoekers naar kijken, waarop ze klikken en hoe ver ze naar door een pagina scrollen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat er drempels worden wegegenomen die zich op de site bevinden. Daarnaast wordt de website/webshop gebruiksvriendelijker en daardoor zal het vertrouwen en de ervaring van de bezoeker worden vergroot. Dit heeft direct invloed op de SEO en SEA campagnes omdat de campagnes beter zullen converteren.

Benieuwd of jouw website conversie geoptimaliseerd is?

Wij scannen graag jouw website/webshop om te constateren waar de knelpunten zich bevinden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Starten met conversie optimalisatie!

Zij kozen voor onze nuchtere aanpak

Met vakkennis en enthousiasme werken we inmiddels al jaren voor een breed scala aan klanten uit verschillende branches. Ons geheim? Een inspirerende wisselwerking, persoonlijk contact en een zorgvuldige werkwijze!

Olaf Peters - Markant Internet

Interessant voor jouw onderneming?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!