Achtergrondafbeelding

Groendaktotaal

Internationale ambacht

Groendaktotaal

Het leveren van de prachtigste sedumdaken door heel Europa. Vol passie wordt de basis voor deze groendaken in Twente zelf door Groendaktotaal gekweekt. Een stukje Twentse trots!

Groendaktotaal levert zowel in Nederland als in andere delen van Europa de prachtigste sedumdaken. De zogeheten sedummatten worden in Haarle zelf door Groendaktotaal gekweekt, waarna ze binnen vijf dagen van het land op het dak geplaatst worden. Een complete service van A tot Z!

Groendaktotaal aan het woord

“We zijn heel tevreden over onze samenwerking, goed toegankelijk bij vragen, absoluut vakmensen met oog voor het resultaat!”,
Arjan van Holst – Eigenaar van Groendaktotaal

Verleende diensten

Het online succes van Groendaktotaal is te danken aan de gebundelde kracht van SEO & SEA. In de start van het traject heeft de focus gelegen op het realiseren van zoveel mogelijk leads aan de hand van een sterke SEA campagne in meerdere landen. Naar verloop van tijd is er bij geschakeld op het gebied van organische vindbaarheid om meer onafhankelijkheid te realiseren. Daarnaast blijft Groendaktotaal op deze manier de concurrentie op alle vlakken van online vindbaarheid de baas.

Research voor een stevig fundament

Een gedegen strategie

De focus lag in het beginstadium voornamelijk op betaalde zoekmachine marketing met als doel: zichtbaarheid met een optimale verhouding tussen kosten opbrengsten. Om in te spelen op de lange termijn is er gekozen om tevens in te zetten op de niet betaalde resultaten in de zoekmachine, dit is gerealiseerd aan de hand van zoekmachine optimalisatie ingezet. Het startpunt van de SEO campagne was een zoekwoordenonderzoek, waarin de relevante zoektermen voor Groendaktotaal zijn verzameld. Aan de hand van dit onderzoek is de contentplanning voor het eerste jaar opgezet. De strategie? Er is direct van start gegaan met de meest beconcurreerde zoektermen om hiermee de ultieme uitdaging aan te gaan. Ter ondersteuning hiervan is een linkbuildingtraject voor deze termen van start gegaan. Het resultaat? Binnen enkele maanden een top 10 positie op sedumdak en groendak.

Meer over zoekwoord onderzoeken
Sedumdaken in grote delen van Europa

Internationale zichtbaarheid met SEA

De sedummatten laat Groendaktotaal zelf volgroeien, waardoor de productie geheel in eigen beheer is. Daardoor kan het direct van het land in de vrachtwagen geladen worden om op transport te gaan naar de volgende tevreden klant. Dit is dan ook de reden dat Groendaktotaal in wel zeven Europese landen haar sedumdaken levert. Deze klanten worden bereikt aan de hand van internationaal adverteren in de zoekmachine. In deze landen zijn zowel een webshop als offerte websites actief, waardoor Groendaktotaal op de behoeften van alle klanten kan inspelen. Internationaal worden de webshops in de zichtbaarheid ondersteunt door search, shopping en remarketing campagnes welke gericht zijn op de doe-het-zelf markt. Om de offerte aanvragen te bevorderen wordt er fanatiek geadverteerd om de potentiële klanten volledig te ontzorgen. Niet enkel met tekstadvertenties, maar natuurlijk ook met heldere bannering en remarketing.

Offline en online de prachtigste uitingen

Uit het oog springend

Om de zichtbaarheid online te vergroten, is er in de SEA campagnes uitgebreid gebruik gemaakt van bannering. In de vorm van zowel display als remarketing campagnes worden er banners getoond aan gebruikers met een hogere mate van interesse in sedumdaken. De banners worden zodoende getoond op websites als Nu.nl en het FD als een gebruiker de website van Groendaktotaal heeft bezocht, maar geen contactmoment heeft gehad.

Alles over Display campagnes
Aan de slag met jouw internationale ambities?

Samen creëren we een ambitieuze strategie!

Wil jij aan met jouw product/dienst de markten buiten ons thuisland bereiken? Aan de hand van een gedegen strategie gaan wij gezamenlijk de uitdaging aan.

Foto medewerker
Olaf Peters Operationeel Manager
Foto medewerker
Foto medewerker
Rens Damhuis SEO-Specialist
Foto medewerker