Google for Jobs, een kans of een bedreiging?

Bas ter Beek - Markant Internet Bas ter Beek

Kansen of het einde of voor banensites?

Onlangs kondigde Google aan succesvol getest te hebben met een nieuwe tool: Google for Jobs. Gaat Google zich richten op recruitment? Het antwoord is; jazeker!
Met alle kennis en data die de zoekmachinegigant tot haar beschikking heeft, is ze van mening om bedrijven en werkzoekenden makkelijker en beter bij elkaar te kunnen brengen.

Toon relevante vacatures

Door gebruik te maken van slimme filters kunnen werkzoekenden eenvoudiger zoeken en sneller solliciteren op relevante vacatures. Deze, door Google gegenereerde filters, brengen aanbod en vraag op een relevantere manier samen. Dus niet de geijkte standaarden die recruiters gebruiken, maar op basis van de behoefte van de zoeker. De inhoud van een vacature krijgt dus een waarde, hier zullen bedrijven straks rekening mee moeten gaan houden om ervoor te zorgen dat ze de juiste mensen aanspreken.

Hoe zorg je dat jouw vacatures gevonden worden?

Waarschijnlijk zullen niet alleen de grote bekende banensites worden getoond, maar ook individuele vacatures. Het is dus van belang om vacature-informatie zo uitgebreid en relevant mogelijk te omschrijven en een online sollicitatiemogelijkheid beschikbaar te stellen.
Daarnaast is het belangrijk om steeds te blijven meten of vacatures het gewenste effect hebben. Dit kan door kritisch te kijken naar het aanbod van sollicitanten en te meten hoe zij bij de vacature terecht zijn gekomen. Dit stelt bedrijven in staat om continu hun wervingsproces te optimaliseren.

Wanneer is de lancering van Google for Jobs?

In de VS zijn de eerste tests succesvol afgerond. Een pilot met een aantal grote Amerikaanse bedrijven leverde bijna 20% meer relevante sollicitanten op. De uitrol zal ook eerst in aan de overkant van de grote plas gaan plaatsvinden en daarna uitgerold worden naar andere landen. Wanneer Jobs in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Hoe kun je je voorbereiden op Google for Jobs?

Ben je actief in het recruitment, de uitzend- en/of payrollbranche of werving en selectie? Dan is het verstandig om de ontwikkeling van Google for Jobs in de gaten te houden. Wij informeren je graag over dit onderwerp en helpen je graag met het ontwikkelen van een goede strategie om hier tijdig op te reageren.

Markant Internet is een gespecialiseerde kennispartner op het gebied van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Wij adviseren en informeren je over trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO en SEA. Als je wilt weten hoe het gesteld staat met de vindbaarheid van uw product of bedrijf neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een scan.

Deel dit artikel
Meer informatie over deze schrijver