Is jouw Google Maps up-to-date?

Rens Damhuis - Markant Internet Rens Damhuis

Google Maps wordt door consumenten graag gebruikt om gemakkelijk te navigeren naar de plaats van bestemming. De navigatie-app werkt soepel en is altijd up-to-date. Vorige maand werd door Google bekend gemaakt dat je voor de functie een betaalaccount moet aanmaken, waarbij de eerste € 200,- gratis is. Sinds deze week is dit beleid ook daadwerkelijk van kracht gegaan.

Wat houdt de Google Maps update voor mij in?

In principe kun je de plug-in blijven gebruiken mocht je een betaalaccount aangemaakt hebben. Op die manier blijft Google Maps op jouw website werken.

Google maps update

 

Mocht je dit niet uitgevoerd hebben kan het voorkomen dat jouw Google Maps plug-in niet meer werkt. Potentiële klanten op jouw website kunnen dan niet direct zien waar je gevestigd bent.

Google Maps Kaartdisplays

Voorheen waren het aantal gratis kaartdisplays 750.000 per maand, Google heeft dit nu veranderd naar 28.000 per maand. Zo kan het zijn dat je nu tegen kosten aan gaat lopen waar dit eerder niet het geval is. Heb je bijvoorbeeld een Google Maps kaart in de footer van je website staan? Dan kan je erg snel op de 28.000 vertoningen per maand zitten.

Voor wie is de update zorgelijk?

Voor de grotere concerns en bedrijven welke volledig gefocust zijn op streetview en maps is dit een zorgelijke update. Voor MKB’ers is dit minder zorgelijk. Mocht je wel de Plug-in blijven behouden van Google Maps, zul je een betaalaccount moeten creëren. Doe je dit niet is de kans groot dat je een foutmelding krijgt:

Google maps error

Hoe kan ik er voor zorgen dat Google Maps naar behoren blijft werken?

Mocht Google Maps niet meer zichtbaar zijn op jouw website, dan kun je hier jouw account updaten. Stap voor stap word je begeleid om Google Maps weer zichtbaar te maken. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Markant Internet kan je ontzorgen in dit proces, wij stellen het graag voor je in!

Deel dit artikel
Meer informatie over deze schrijver