Alle begrippen

Betekenis: AI

Artificial Intelligence (AI), verwijst naar geavanceerde technologieën die computersystemen in staat stellen taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. In de context van online marketing biedt AI een scala aan mogelijkheden om marketeers te ondersteunen bij het nemen van data-gedreven beslissingen, het verbeteren van klantinteracties en het optimaliseren van marketingstrategieën.

Hoe AI bijdraagt aan online marketing

Artificial Intelligence (AI) heeft een enorme rol gespeeld in de evolutie van online marketing. Dankzij AI-technologieën kunnen marketeers nu toegang krijgen tot geavanceerde analytische tools en algoritmen die hen in staat stellen om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en waardevolle inzichten te onthullen. Dit heeft marketingstrategieën getransformeerd van intuïtief en op aannames gebaseerd naar data-gedreven en gepersonaliseerd.

Met behulp van AI kunnen marketeers verder kijken dan oppervlakkige demografische gegevens en diepgaande inzichten verwerven in het gedrag, de interesses en de voorkeuren van hun klanten. Door deze informatie te benutten, kunnen ze hun marketingcampagnes en -inhoud afstemmen op individuele behoeften, waardoor ze hun doelgroep op een veel effectievere manier kunnen bereiken en engageren.

AI-technieken in online marketing

Er zijn verschillende technieken die in online marketing worden gebruikt om complexe taken uit te voeren. Machine learning bijvoorbeeld stelt computers in staat om te leren van data en patronen te herkennen zonder expliciete programmering. Het wordt veel gebruikt voor het voorspellen van klantgedrag, personalisatie van aanbevelingen en het optimaliseren van advertentiecampagnes. NLP staat voor Natural Language Processing, het stelt computers in staat om natuurlijke taal te begrijpen en te verwerken. Het bekende programma ChatGPT is ook ontwikkeld met NLP. Daarnaast wordt het gebruikt voor chatbots, sentimentanalyse van klantrecensies en het genereren van gepersonaliseerde inhoud.

Profielfoto Olaf

Meer weten over AI?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over AI.

Kom in contact