Alle begrippen

Betekenis: Google Shopping

Google Shopping is een krachtige tool die bedrijven helpt om hun producten online te verkopen. Het biedt een unieke manier om je producten te presenteren aan klanten die op zoek zijn naar wat jij verkoopt. Maar wat is Google Shopping nu precies en hoe kan het jouw bedrijf helpen om online te groeien?

De betekenis van Google Shopping

Google Shopping wordt steeds populairder bij zowel zoekmachinegebruikers als websitebeheerders. Deze functie binnen de zoekmachine van Google is namelijk erg makkelijk en effectief voor gebruikers die zoeken naar specifieke producten. Google Shopping advertenties worden bovenaan in de reguliere zoekmachine getoond als een apart vak met beeldadvertenties. De Google shopping advertentie toont rechtstreeks in de zoekmachine de naam van het product, de prijs, een productafbeelding, verzendinformatie en de naam van het bedrijf welke het product aanbied. Hierdoor kunnen zoekmachinegebruikers rechtstreeks in de zoekmachine producten met elkaar vergelijken. Google shopping advertenties worden uitsluitend getoond bij zoekopdrachten waar vaak een koopintentie achter zit. Is dit niet het geval, dan kan een gebruiker op het tabblad “shopping” in Google specifiek zoeken naar shopping advertenties.

Google shopping creëert gemak voor zoekmachinegebruikers en effectiviteit voor adverteerders. Hierdoor wordt Google Shopping wordt steeds populairder bij zowel zoekmachinegebruikers als websitebeheerders. Wil jij graag opvallen bovenaan de zoekresultaten van Google? Realiseer meer verkopen via jouw website door Google Shopping uit te besteden aan de ervaren specialisten van Markant Internet!

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Google Shopping?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Google Shopping.

Kom in contact