Alle begrippen

Betekenis: Zoekmachine

Grote kans dat je op deze pagina bent gekomen via een zoekmachine. Zoekmachines maken het makkelijk voor mensen om dingen op het internet te vinden. Als je een zoekterm invoert op een zoekmachine krijg je een lijst met relevante websites waar je het antwoord op je vraag kan vinden.

Hoe werkt een zoekmachine?

Een zoekmachine werkt door webpagina’s op het internet te doorzoeken en de resultaten te ordenen op basis van relevantie en zoektermen. Dit doet een zoekmachine door continu alle websites te crawlen. Crawlen is het bezoeken van alle websites en de links op deze websites te volgen.

Zoekmachines maken gebruik van geavanceerde algoritmen om te bepalen welke pagina’s het meest relevant zijn voor de zoekopdracht. Het doel van de zoekmachine is om gebruikers snel toegang te geven tot de informatie die ze zoeken.

Zoekmachine adverteren

Wanneer je in een zoekmachine een zoekterm intypt krijg je meestal eerst een paar advertenties. Dit zijn resultaten waarvoor bedrijven betalen, ook wel SEA genoemd. Het voordeel hiervan is dat je hoog zichtbaar bent in de zoekmachine. Het nadeel is dat je hiervoor moet betalen. Je betaalt pas als iemand op je link klikt, dit wordt ook wel Cost Per Click (CPC) genoemd.

Zoekmachine optimalisatie

Na de advertenties komen de organische resultaten. Om hoog in deze organische resultaten te komen moet je veel tijd investeren. Het voordeel van SEO is dat het gratis is. Je hebt veel mogelijkheden als het om zoekmachine optimalisatie gaat. Om hoger in de organische resultaten van zoekmachines te komen kun je de volgende dingen doen:

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Zoekmachine?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Zoekmachine.

Kom in contact