Alle begrippen

Betekenis: Interne linkbuilding

Interne linkbuilding is een belangrijke strategie voor het verbeteren van de zoekmachine optimalisatie op je website. Met interne Linkbuilding plaats je links op je website die doorverwijzen naar andere pagina’s op je website. Dit helpt zoekmachines en bezoekers om door je website te navigeren en de verschillende pagina’s te ontdekken. Bovendien geeft het zoekmachines een beter beeld van de inhoud en structuur van je website, wat vervolgens weer bijdraagt aan een hogere ranking in de zoekresultaten.

Wat is een effectieve interne linkstructuur en waarom is dit belangrijk?

Een effectieve interne linkstructuur heeft een logische en duidelijke structuur van interne links op je website. Het is belangrijk om regelmatig deze interne links te checken. Soms is het zo dat de links zijn verouderd of niet meer functionerend zijn. Het is dan van belang dat je deze aanpast, anders heb je niet langer profijt van deze interne links. Zorg er daarnaast voor dat je de interne links op een natuurlijke manier opneemt in je content. Hiermee wordt bedoeld dat je geen woorden gebruikt als ‘lees meer’ om de link weer te geven. Gebruik het focus zoekwoord voor de desbetreffende pagina. Dit is niet alleen duidelijker voor de bezoeker maar zoekmachines snappen het zo ook beter.

 

Page rank verhogen door interne linkbuilding

Door te zorgen voor verwijzingen tussen pagina’s op je website, geef je waardering aan de pagina. Dit wordt door zoekmachines opgemerkt en verhoogt de vindbaarheid van jouw website. Door middel van effectieve interne linkbuilding kun je pagina’s op je website met een hoge waardering een goede page rank geven, dit helpt weer bij je online succes.

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Interne linkbuilding?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Interne linkbuilding.

Kom in contact