Alle begrippen

Betekenis: Language Tag

Een language tag is een code die wordt gebruikt om de taal van een webpagina of een deel van een document aan te duiden. Deze codes zijn gebaseerd op de standaard IETF BCP 47 en bestaan uit subtags die de taal, het dialect, het script (het schriftsysteem) en soms regionale varianten specificeren. Language tags helpen browsers en zoekmachines de taal van content te herkennen, wat essentieel is voor het aanbieden van taalspecifieke zoekresultaten en het correct weergeven van teksten.

Het belang van Language Tags voor SEO en globalisering

Correct gebruik van language tags is cruciaal voor websites die zich richten op een meertalig publiek. Door duidelijk aan te geven in welke taal een pagina of sectie is geschreven, kunnen zoekmachines de inhoud correct indexeren en deze presenteren aan gebruikers die in die taal zoeken. Dit verbetert de SEO doordat het de zichtbaarheid in lokale zoekresultaten verhoogt. Daarnaast spelen language tags een sleutelrol in de globaliseringsstrategie van een website, omdat ze helpen om content op een toegankelijke manier aan te bieden aan gebruikers wereldwijd, ongeacht hun taalvoorkeur.

Hoe implementeer je language tags?

Het correct implementeren van language tags vereist aandacht voor detail en begrip van de BCP 47 standaard. Een goed ge├»mplementeerde language tag bestaat uit een primaire taalcode (bijvoorbeeld “en” voor Engels) en kan worden uitgebreid met aanvullende subtags voor regio (bijvoorbeeld “en-GB” voor Brits Engels) of script (bijvoorbeeld “sr-Cyrl” voor Servisch in Cyrillisch schrift). Voor optimale SEO-resultaten en gebruikerservaring is het belangrijk om elke pagina of contentsectie met een relevante language tag te markeren, met name op meertalige sites. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines en browsers de taalcorrect kunnen interpreteren en de content dienovereenkomstig kunnen verwerken en presenteren. Het gebruik van de HTML lang attribuut is een directe methode om language tags toe te passen, wat de toegankelijkheid verder verbetert door screen readers in staat te stellen content in de juiste taal voor te lezen.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Language Tag?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Language Tag.

Kom in contact