Alle begrippen

Betekenis: Voice search

Voice search is het uitvoeren van zoekopdrachten door middel van te spreken in plaats van te typen op een toetsenbord. Het werkt door gebruik te maken van speciale software, ook wel spraakherkenning genoemd. Voice search wordt vaak gebruikt op smartphones, smart speakers en andere slimme apparaten. Hierdoor wordt het zoeken naar informatie sneller en gemakkelijker.

Hoe werkt voice search

Als je een smartphone hebt die beschikt over voice search dan kan je deze gemakkelijk activeren door “hey Siri” of “hey Google” te roepen. Eenmaal geactiveerd kan je alles vragen wat je maar wil weten. Voice search werkt door middel van spraakherkenningstechnologie. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert door te spreken, wordt de spraak opgenomen en omgezet in tekst. Vervolgens wordt de tekst gebruikt om een zoekopdracht uit te voeren naar datgene wat jij zoekt. Het hele proces van spraakherkenning tot het laten zien van resultaten gebeurt in enkele seconden, waardoor de gebruiker snel toegang krijgt tot de informatie die ze zoeken.

De invloed van voice search op SEO

Zoekopdrachten met voice search zijn vaak langer dan tekstuele zoekopdrachten. Om hierop in te spelen met zoekmachine optimalisatie kun je verschillende dingen doen. Belangrijk is dat je content op een natuurlijke en conversationele manier schrijft en dat je rekening houdt met de intentie van spraakopdrachten. Daarnaast is het belangrijk dat je gebruik maakt van long-tail zoekwoorden en termen omdat gebruikers van spraakopdrachten meer woorden gebruiken voor hun zoekopdracht.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Voice search?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Voice search.

Kom in contact