Alle begrippen

Betekenis: WordPress

Met WordPress kunnen gebruikers zonder technische kennis en programmeervaardigheden toch aantrekkelijke en functionele websites bouwen. Het platform biedt een uitgebreide reeks aanpasbare thema’s en sjablonen, waardoor gebruikers hun website eenvoudig kunnen personaliseren en aanpassen aan hun specifieke behoeften en merkidentiteit.

Wat is WordPress?

WordPress is een toonaangevend en veelzijdig contentmanagementsysteem (CMS) dat een krachtig platform biedt voor het maken, beheren en publiceren van websites, blogs en online winkels. Het werd oorspronkelijk gelanceerd in 2003 als een eenvoudig platform voor bloggers, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een uitgebreid CMS dat wereldwijd door miljoenen websites wordt gebruikt.

Een van de meest opvallende kenmerken van WordPress is de enorme bibliotheek van plugins, waarmee extra functionaliteit aan de website kan worden toegevoegd. Met plugins kunnen gebruikers functies zoals contactformulieren, sociale media-integraties, SEO-optimalisatie en e-commerce mogelijkheden implementeren.

Profielfoto Olaf

Meer weten over WordPress?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over WordPress.

Kom in contact