Achtergrondafbeelding

Hatland

Topposities op relevante zoekwoorden met veel volume

Hatland

Voor Hatland zijn we in november 2020 gestart vanaf een 0 punt wat betreft posities en sessies. De wens was om organische groei te realiseren en hiervoor hebben we verschillende middelen ingezet.

Of je nu een wandeling maakt door de natuur, een dagje gaat varen op het water of gewoon geniet van een ontspannen dagje in de stad, een beschermende hoed of pet van Hatland kan je helpen om je beter te voelen en te beschermen tegen de elementen.

Hatland aan het woord

“Niet alleen hebben we de beste posities op Google weten te veroveren dankzij Markant Internet, maar ook hebben ze zich bewezen als een betrouwbare partner die aanzienlijk heeft bijgedragen aan de sterke positionering van ons merk. De prettige samenwerking met het team is gebaseerd op hun expertise en nuchtere aanpak. Markant Internet gaat verder dan enkel dienstverlening; ze denken proactief mee en zorgen voor een strategische groei. Onze successen zijn mede te danken aan deze waardevolle samenwerking.”

Stefan Stalknecht – Hatland

Ingezette expertises

Voor Hatland zijn er veel on en off page werkzaamheden doorgevoerd. Denk hierbij aan het opbouwen van het backlink profiel doormiddel van links ruilen en sponsor linkbuilding. Daarnaast zijn er ook meerdere zoekwoordonderzoeken uitgevoerd rondom meerdere interessante onderwerpen.

Deze onderzoeken zijn de basis geweest voor de on page optimalisaties zoals het realiseren van content voor veel van de huidige categorieën. Daarnaast is de gehele interne linkstructuur ook geoptimaliseerd, zijn er meerdere technische scans gemaakt en is Hatland altijd ondersteund met passend advies over vele vraagstukken.

SEO

Organische groei in het aantal sessies

Door de inzet van linkbuilding, sponsor linkbuilding, meerdere zoekwoordonderzoeken en een gedegen content plan i.c.m. content realisatie zijn de posities in de zoekresultaten verbeterd en de organische resultaten hiermee door de jaren heen gestegen:

  • 2020 – 46.082 sessies uit organisch verkeer
  • 2021 – 54.252 sessies uit organisch verkeer
  • 2022 – 73.982 sessies uit organisch verkeer
SEO

Stijging in domein autoriteit

Door de jaren heen is een stijging in autoriteit gerealiseerd met behulp van linkbuilding en sponsor linkbuilding. Met deze methode zijn er links naar Hatland geplaatst op relevante websites. Met deze waardevolle links is de domein autoriteit van Hatland gestegen van 13 naar 30. Met een hoge domein autoriteit is het eenvoudiger om hogere organische posities te verkrijgen én te behouden.

Ook stijgen met domein autoriteit? Vraag de linkbuilding analyse aan!
SEO

Stijging posities van relevant zoekwoorden met hoog zoekvolume

Bij aanvang van het traject is met Hatland in kaart gebracht welke zoekwoorden het meest interessant zijn en waar zij graag op gevonden willen worden. Zoekwoorden met veel volume hebben hierin de voorkeur omdat je op deze zoekwoorden het meeste organische verkeer binnenhaalt, mits je goede posities in Google hebt op deze zoekwoorden. Inmiddels rankt Hatland.nl met meer dan 950 zoekwoorden in de top 3.

SEA

Inzet van Performance Max campagnes

Door de inzet van Performance Max campagnes hebben we ook de omzet van Hatland een boost kunnen geven. Performance Max maakt namelijk gebruik van machine learning om te focussen op de best presterende doelgroepen en advertenties. Hierdoor hebben we de algehele ROI van de Google Ads campagnes verbeterd.

Ontdek meer over Permance Max
Wil je ook groeien met jouw webshop?

Onze experts staan voor je klaar

Wanneer je een nieuwe strategie uit wil zetten voor jouw website of webshop, is het wenselijk om een verfrissende blik naar jouw situatie te laten kijken. Wil jij net als Hatland een vrijblijvende audit voor een groeitraject?

Foto medewerker
Max Oude Luttikhuis SEO-Specialist
Foto medewerker
Foto medewerker
Johnno Kollen SEA Specialist
Foto medewerker