Achtergrondafbeelding

Kippers Rijssen

Van winkel naar webshop

Kippers Rijssen

Kippers Rijssen is gespecialiseerd in de verkoop van machines en gereedschappen. Deze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor industrieel gebruik. Dagelijks wordt er fanatiek aan mooie projecten gewerkt door zowel professionele vakmannen als fanatieke klussers met door Kippers Rijssen geleverde producten.

Kippers Rijssen levert haar producten voornamelijk aan bedrijven, maar ook veel particulieren zijn inmiddels vaste klant. Enkele jaren geleden is zoon Wilmer Kippers begonnen met een webshop voor de lokale zaak van zijn vader. Een echt familiebedrijf waar ze trots op kunnen zijn! Sinds de start van de webshop weten ook steeds meer klanten op internet de weg te vinden naar Kippers Rijssen.

Geleverde diensten

Voor Kippers Rijssen wordt er gebruik gemaakt van meerdere diensten om de online zichtbaarheid te stimuleren. Aan de hand van verschillende facetten van zoekmachine adverteren worden er op alle momenten van het aankoopproces zichtbaarheid gerealiseerd. Door met organische vindbaarheid goed vindbaar te zijn in de zoekresultaten beantwoordt Kippers Rijssen de ‘vraag’ vanuit de markt met haar landingspagina’s.

SEA

De invloed van zoekmachine marketing op jouw winkel

In zoekmachine adverteren wordt gestuurd op rendement en is er onderscheid gemaakt tussen oriënterende bezoekers en aankoopgerichte bezoekers.

Een Shopping campagne is een voorbeeld van een aankoopgerichte campagne, waarin we een potentiële klant over willen halen tot een aankoop. De meeste aankopen vinden binnen de eerste 24 uur na het bezoek plaats. Dit is de redenen waarom jij na je bezoek aan de online winkel van Kippers Rijssen volop advertenties te zien krijgt. Op het Display netwerk (o.a. Nu.nl en Marktplaats) wordt het product weergeven waarin jij interesse in getoond hebt. Mocht je niet binnen de 24 uur beslissen dan tonen we het product af en toe nog later in de maand. De biedingen in Shopping zijn dynamisch en worden gestuurd door rendement op verschillende dimensies, zoals: man, vrouw, geslacht, leeftijd, tijd van de dag, dag van de week.

Haal aankopers over met remarketing
Een ruime online en offline dekking

Lokaal of nationaal

Als winkeleigenaar moet je jezelf afvragen of je de producten lokaal of nationaal online wil verkopen. Voor Kippers Rijssen is er bewust gekozen voor een nationale doelgroep. De producten zijn voordelig geprijsd en kwalitatief erg goed. Als winkeleigenaar kan je er voor kiezen om regionaal te starten om zo de kosten beperkt te houden en de kans op een fysiek winkelbezoek groter is. De klanten van Kippers Rijssen hebben echter een grotere reisbereidheid, waardoor de afstand te overbruggen is. Voor aankoop van een machine, motorheftafel of werkbank zijn klanten best bereid om tot twee uur te rijden, omdat bijvoorbeeld de levensduur van het product lang is. Kortom, redenen genoeg om te kiezen voor een nationale campagne

Marktplaatsen

Feedmanagement

Al jaren timmert Kippers Rijssen op het gebied van zoekmachine marketing aan de weg. Er worden actief artikelen gelanceerd en linkbuilding verricht ten behoeve van de zoekmachine optimalisatie. Waarnaast de uitgebreide Google Ads campagnes het mogelijk maken om dagelijks op de laatste trends van zoekmachine adverteren in te spelen. Om de kansen verder te spreiden, is er gekozen om gebruik te maken van de kracht van zogeheten marktplaatsen. Zo heeft Kippers Rijssen ook een plek in de resultaten van onder andere Bol.com en Wertuigen.be verovert. Kippers Rijssen is zo niet enkel actief in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen. De volgende stap: Wellicht een kijkje nemen bij de oosterburen?

Meer weten over feedmanagement?
Off-site: SEO

Een sterk netwerk

In een flink concurrerende markt als waarin de webshop zich bevindt, is het van belang om een sterk online netwerk op te bouwen. Op basis van linkbuilding wordt dit online netwerk gerealiseerd waardoor Kippers Rijssen de rol van dé autoriteit in de markt op zich te neemt. Om te scoren op belangrijke zoektermen met een hoog zoekvolume kan dit uiteraard niet uitblijven. Ter ondersteuning is er voor iedere (sub)categorie in de website content gerealiseerd, waarbij er intern gelinkt wordt naar overeenkomende categorieën. De realisatie van een intern web van links dragen bij aan het behalen van topposities op uiterst relevante zoekwoorden. Het gevolg van zoekmachine optimalisatie? Een stijging van het aantal organische instappunten op de website!

On-site: SEO

Vindbaar door content

Voor iedere categorie op de website van Kippers Rijssen is er content gerealiseerd. Deze content is gevormd in de basis van informerende artikelen, waarbij het doel tweeledig is. Enerzijds het informeren van bezoekers en het begeleiden van het aankoopproces, anderzijds het uitstralen van kennis voor de zoekmachine. Om goed vindbaar te worden, is het immers van belang dat er voldoende tekstuele inhoud op een pagina aanwezig is. Hierbij is gestreefd om per categorie een artikel van minstens 600 woorden op te nemen in de website. Afhankelijk van de concurrentie is echter de grote van de content per onderwerp afgestemd. Zo zijn er bij concurrerende termen teksten van meer dan 1300 woorden opgenomen.

Meer over content marketing
Vrijblijvend meer te weten komen?

Wij zetten de koffie klaar!

Wil jij weten wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met onze specialisten.

Foto medewerker
Niek Olijslager Founder
Foto medewerker
Foto medewerker
Olaf Peters Operationeel Manager
Foto medewerker