Van winkel naar webshop

Machines & gereedschappen
Kippers Rijssen - Logo

Over Kippers Rijssen

Kippers Rijssen is gespecialiseerd in de verkoop van machines en gereedschappen. Deze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en geschikt voor industrieel gebruik. Zij leveren de producten voornamelijk aan bedrijven, maar ook veel particulieren zijn bij Kippers Rijssen vaste klant. Een paar jaar geleden is zoon Wilmer Kippers begonnen met een webshop voor de zaak van zijn vader. Een echt familiebedrijf waar ze trots op kunnen zijn! Sinds de start van de webshop weten ook steeds meer klanten op internet de weg te vinden naar Kippers Rijssen.

De invloed van zoekmachine marketing op je winkel

In zoekmachine adverteren wordt gestuurd op rendement en is er onderscheid gemaakt tussen oriënterende bezoekers en aankoopgerichte bezoekers.

Een Shopping campagne is een voorbeeld van een aankoopgerichte campagne, waarin we een potentiële klant over willen halen tot een aankoop. De meeste aankopen vinden binnen de eerste 24 uur na het bezoek plaats. Dit is de redenen waarom jij na je bezoek aan de online winkel van Kippers Rijssen volop advertenties te zien krijgt. Op het Display netwerk (o.a. Nu.nl en Marktplaats) wordt het product weergeven waarin jij interesse in getoond hebt. Mocht je niet binnen de 24 uur beslissen dan tonen we het product af en toe nog later in de maand. De biedingen in Shopping zijn dynamisch en worden gestuurd door rendement op verschillende dimensies, zoals: man,vrouw, geslacht, leeftijd, tijd van de dag, dag van de week.

Lokaal of nationaal

Als winkeleigenaar moet je jezelf afvragen of je de producten lokaal of nationaal online wil verkopen. Voor Kippers Rijssen is er bewust gekozen voor een nationale doelgroep. De producten zijn voordelig geprijsd en kwalitatief erg goed. Als winkeleigenaar kan je er voor kiezen om regionaal te starten om zo de kosten beperkt te houden en de kans op een fysiek winkelbezoek groter is. De klanten van Kippers Rijssen hebben echter een grotere reisbereidheid, waardoor de afstand te overbruggen is. Voor aankoop van een machine, motorheftafel of werkbank zijn klanten best bereid om tot twee uur te rijden, omdat bijvoorbeeld de levensduur van het product lang is. Kortom, redenen genoeg om te kiezen voor een nationale campagne

Kippers Rijssne - Icon - Business plan

Feedmanagement

Al jaren timmert Kippers Rijssen op het gebied van zoekmachine marketing aan de weg. Er worden actief artikelen gelanceerd en linkbuilding verricht ten behoeve van de zoekmachine optimalisatie. Waarnaast de uitgebreide Google Ads campagnes het mogelijk maken om dagelijks op de laatste trends van zoekmachine adverteren in te spelen. Om de kansen verder te spreiden, is er gekozen om gebruik te maken van de kracht van zogeheten marktplaatsen. Zo heeft Kippers Rijssen ook een plek in de resultaten van onder andere Bol.com en Wertuigen.be verovert. Kippers Rijssen is zo niet enkel actief in Nederland, maar ook bij onze zuiderburen. De volgende stap: Wellicht een kijkje nemen bij de oosterburen?

Kippers Rijssen - Icon - Copywriting

Een sterk netwerk

In een flink concurrerende markt als waarin de webshop zich bevindt, is het van belang om een sterk online netwerk op te bouwen. Op basis van linkbuilding wordt dit online netwerk gerealiseerd waardoor Kippers Rijssen de rol van dé autoriteit in de markt op zich te neemt. Om te scoren op belangrijke zoektermen met een hoog zoekvolume kan dit uiteraard niet uitblijven. Ter ondersteuning is er voor iedere (sub)categorie in de website content gerealiseerd, waarbij er intern gelinkt wordt naar overeenkomende categorieën. De realisatie van een intern web van links dragen bij aan het behalen van topposities op uiterst relevante zoekwoorden. Het gevolg van zoekmachine optimalisatie? Een stijging van het aantal organische instappunten op de website!

Interessant?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Neem contact op 074 - 76 000 32

Vraag onze specialisten

  • Niek Olijslager

    Founder
  • Olaf Peters

    Lead SEA