Alle blogs

ClickCease: flink besparen op je Google Ads-budgetten

Rodney te Wierik - Foto Markant Internet
Rodney te Wierik
clickcease

Adverteren, of dit nou binnen Google of andere kanalen is, is vrijwel niet weg te denken uit de marketingmix van ieder bedrijf en/of merk. Voor velen is het een essentieel onderdeel van de strategie; zowel om nieuwe klanten te werven als om top-of-mind te blijven bij klanten die in het verleden besteld hebben. De laatste jaren is er erg veel veranderd in de wereld van zoekmachine marketing, zo ook bij het zoekmachine adverteren. Klikfraude is een begrip wat steeds vaker naar voren komt in deze wereld. Maar wat is klikfraude nou precies? En wat kan ClickCease hierin voor mij betekenen? Je leest er in deze blog alles over.

Wat is klikfraude?

Klikfraude is een techniek waarbij er valse klikken worden gegenereerd op advertenties in diverse omgevingen; niet alleen voor bijvoorbeeld Google Shopping, maar ook Facebook Ads. Hoe en waarom klikfraude precies plaatsvindt kan verschillende redenen hebben. Dit kan gebeuren om de adverteerder financieel te benadelen, of om de kosten voor concurrenten te verhogen. Deze klikken kunnen afkomstig zijn van (ro)bots, concurrerende bedrijven of individuele kwaadwillende. Eén ding is zeker; het benadeeld de rendabiliteit van het gehele account en zorgt ervoor dat jouw dagbudget sneller & minder efficiënt ingezet wordt.

ClickCease detecteert & voorkomt klikfraude

Op het gebied van klikfraude is ClickCease een toonaangevende tool die enorm veel gebruikt wordt door bedrijven en specialisten die actief met adverteren bezig zijn. ClickCease beweert namelijk dat minimaal 40% van het zoekverkeer geautomatiseerd is. Hiermee bedoelen ze dat dit verkeer niet vanuit mensen komt, maar uit bots, web scrapers (waarmee informatie van webpagina’s wordt geëxtraheerd) en click farms (groepen mensen die ingehuurd worden om op links te klikken).

ClickCease kent en herkent IP-adressen waar verdachte activiteit op plaatsvindt en sluit deze uit, zodat zij jouw advertenties niet kunnen zien en daarmee ook niet kunnen klikken. Dit zorgt ervoor dat jouw dagbudget enkel besteed wordt aan echte mensen.

Waarom kiezen voor ClickCease?

Je wilt natuurlijk dat al jouw advertentiebudgetten te allen tijde goed besteed worden, dus niet aan automatisch zoekverkeer. Het is mogelijk om in Google Ads bepaalde IP-adressen uit te sluiten. Echter moet je deze natuurlijk wel zelf in kaart brengen, toevoegen en up-to-date houden. ClickCease neemt je dit werk volledig uit handen. Zo biedt ClickCease de volgende voordelen;

  • Realtime monitoring: ClickCease monitort advertentieklikken in realtime. Als er verdachte klikken worden gedetecteerd, wordt het IP-adres van de klikker geblokkeerd. Zo betaal je niet voor frauduleuze klikken en gaat al jouw budget naar echte mensen met echte
  • Uitgebreide rapporten: met de gedetailleerde rapporten heb je direct inzichtelijk in welke staat de klikfraude plaatsvindt, hoeveel er precies tegengehouden wordt en waar het vandaan komt.
  • Bescherming tegen bots: niet alle frauduleuze klikken zijn handmatig. ClickCease heeft geavanceerde algoritmen die bots detecteren en voorkomen dat ze jouw advertenties aanklikken. Zo worden jouw budgetten ook preventief bewaakt.

De voordelen van ClickCease op een rij

Door voor ClickCease te kiezen, profiteer je direct van meerdere voordelen;

  1. Besparen op advertentiekosten: wanneer je ClickCease implementeert bespaar je (indirect) op je advertentiekosten. Er gaan geen klikken meer naar frauduleuze IP-adressen, maar enkel naar echte Hierdoor haal je meer uit je bestaande budgetten.
  2. Hoger rendement: meer echte mensen betekent meer kans op een conversie zoals een bestelling. Hierdoor is het rendement onderaan de streep hoger dan wanneer je geen ClickCease gebruikt.
  3. Betere concurrentiepositie: indien jouw concurrenten (nog) geen gebruik maken van ClickCease krijg jij ‘meer waar voor je geld’. Jouw bestaande budgetten gaan, volledig, enkel nog naar echte Dit zorgt ervoor dat jij een betere concurrentiepositie hebt.

Benieuwd naar de kracht van ClickCease?

Hebben we je interesse in ClickCease gewekt en ben je benieuwd wat het voor jouw advertentie inspanningen kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten en kom, uiteraard geheel vrijblijvend, bij ons op locatie sparren over de mogelijkheden. Of je nou ondersteuning wilt bij de opzet van ClickCease, adverteren op YouTube of remarketing wilt toepassen; bij Markant Internet ben je aan het juiste adres.

Rodney te Wierik
Online Marketeer

Pakkende teksten en hoge posities binnen Google, daar weet Rodney wel raad mee! In zijn vrije tijd zul je hem vaak in de sportschool tegenkomen, als het weer kan, om zijn conditie op peil te houden én liefde voor lekker eten te compenseren.

Rodney te Wierik - Foto Markant Internet

Gratis SEA analyse voor jouw website?

Wil jij weten hoe jouw website presteert op het gebied van SEA? Vraag onze SEA analyse aan en kom erachter waar jouw groeikansen liggen op het gebied van zoekmachine adverteren!

  • Geheel vrijblijvend
  • Op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk contact
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA
SEA analyse aanvragen