Facebook Organisch

Wat houdt Facebook Organisch in?

Meer dan tien miljoen Nederlanders maken gebruik van Facebook, waarvan meer dan 70% van deze mensen dagelijks actief is. Daarnaast is meer dan de helft van de bedrijven in Nederland actief op Facebook. Inspelen op de behoefte en interesses van de doelgroep is belangrijk, omdat wel of niet tonen van jouw bericht overgelaten wordt aan de gebruikers. Het is dan ook van belang om een sterke strategie op te stellen op basis van jouw doelstelling. Markant Internet creëert content die past bij de doelgroep en de doelstelling, waardoor het maximale resultaat wordt geleverd.

Creëer content voor jouw volgers

Facebook organisch is een vorm waarbij content creatie een belangrijke rol speelt. Het is een niet-betaalde manier van promoten, waardoor Facebook gebruikers naar jou komen in plaats van andersom. Wanneer Facebook gebruikers de content aanspreekt, die jij namens jouw bedrijf plaatst op Facebook, kunnen ze een volger van jouw bedrijfspagina worden. Met een volgerstatus ontvangen zij in hun tijdlijn automatisch de berichten die jouw bedrijfspagina plaatst in hun tijdlijn. Als volgers een actie uitvoeren, zoals het liken, reageren, taggen of delen van een bericht, verschijnt het bericht tevens in de tijdlijn van de vrienden van de volgers. De berichten zullen zodoende een groter bereik genereren.

Genereer interactie met jouw volgers

Het verschil tussen Facebook organisch en Facebook adverteren is onder andere dat er met Facebook adverteren vanaf het eerste moment een positieve ROI te realiseren is, waar Facebook organisch met name als een lange termijn investering interessant is om jouw merk een sterkere positie in de markt te laten behalen. Een organisch Facebook bericht is alleen zichtbaar op de bedrijfspagina en wordt getoond op het nieuwsoverzicht volgers, waar een bericht via Facebook adverteren een specifiek publiek kan targeten.

Interessant?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Neem contact op 074 - 76 000 32