Alle blogs

Video- en display Ads inrichten met Ads Creative Studio

Kiki-Van-Benthem-Foto-Markant-Internet
Kiki van Benthem
Google Ads Creative Studio

Om bezoekers en conversies te genereren doormiddel van beeldadvertenties is het belangrijk dat deze eruit springen, onderscheid jouw advertenties daarom van de advertenties van de concurrentie! Doormiddel van Google Ads Creative Studio is het gemakkelijk om advertenties met interactie, geluid en animatie in te richten. Benader jouw doelgroep met een advertentie die aantrekkelijk is en aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf.

Voordat we Google Ads Creative Studio onder de loep nemen, geven we eerst meer toelichting over video- en display advertenties.

Hoe maak je indruk met een video- en/of beeldadvertentie?

Google Display advertenties zijn er in verschillende formaten en er zijn diverse mogelijkheden. Google heeft een lijst opgesteld met de formaten waarin je kunt adverteren, houd je te allen tijde aan deze afmetingen. Houd de advertentie simpel en overzichtelijk. Zorg dat er één duidelijke boodschap centraal staat in de advertentie. Dit zorgt voor een rustgevend en duidelijk beeld bij de doelgroep. Éen van de belangrijkste zaken in een display-advertentie is een goede call-to-action button, waarmee je de doelgroep overhaalt om jouw website te bezoeken. Zorg ervoor dat deze button goed opvalt en een aantrekkelijke call-to-action bevat. Hiermee valt jouw advertentie nóg beter op en is het aantrekkelijk om op te klikken.

Tip: kijk naar de display-advertenties van jouw concurrenten. Hoe is hun advertentie vormgegeven en waar zie jij verbeterkansen voor jouw eigen advertentie liggen?

Het gebruik van Google Ads Creative Studio

Wat kun je allemaal met Google Ads Creative Studio? Één tool die in 2021 is geïntroduceerd door Google en gebruikt wordt voor het opstellen van creatieve advertenties. Met behulp van deze tool is het erg gemakkelijk om een dynamische display-advertentie in te richten. Dankzij de vele mogelijkheden kan je met relevante informatie de doelgroep bereiken.

Binnen Google Ads Creative Studio is het mogelijk om advertenties aan te passen voor verschillende doelgroepen, locaties en talen. Door verschillende beeldelementen en doelgroep informatie aan te leveren, weet Google wanneer welke beelden in combinatie met welke tekst getoond dienen te worden. Hierdoor zijn de opgestelde display-advertenties nog relevanter voor de doelgroep.

Asset library binnen Ads Creative Studio

De asset library binnen Ads Creative Studio is een plek waar je de aangemaakte creatieve materialen kan opslaan. Vanuit hier kan je gemakkelijk jouw projecten delen met verschillende accounts en andere tools van Google. De opgestelde advertenties in Ads Creative Studio zijn gemakkelijk over te zetten naar Google Ads. Hierin is vervolgens een Google Display campagne op te stellen, waarmee je de gewenste doelgroep kunt bereiken.

Google Ads Creative Studio is een tool die erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Je hoeft geen graphic designer te zijn om in deze tool een mooie dynamische display advertentie aan te maken. Daarnaast is het erg gemakkelijk om projecten te delen, waardoor de workflow erg soepel verloopt.

Toegang beheren van het Ads Creative Studio account

Voor elke gebruiker van het Ads Creative Studio account kun je aangeven welke werkzaamheden diegene mag uitvoeren. Mag een gebruiker de projecten alleen bekijken of ook aanpassen? Dit is erg gemakkelijk in te stellen. Als gebruiker mag je aan maximaal 20 accounts zijn toegevoegd, waardoor je als freelancer genoeg vrijheid hebt om van deze tool gebruik te maken. Daarnaast mag één account maximaal 70 gebruikers uitnodigen, waardoor er genoeg werknemers toegang kunnen krijgen tot de creatieve materialen die zijn opgeslagen in asset library.

Via Google Ads Creative Studio is het dus mogelijk om visueel aantrekkelijke advertenties in te richten, die ook dynamisch kunnen worden ingesteld. Door de asset library zijn de aangemaakte creatieve materialen gemakkelijk in te zien en te delen, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is.

Contacteer ons gerust voor meer informatie over Google Ads Creative Studio!

Kiki van Benthem
SEA Specialist

Naast een potje kickboksen staat Kiki ook altijd klaar om te sparren over campagnes. In het weekend staat deze sportieveling graag in de keuken om te koken voor familie en vrienden.

Kiki-Van-Benthem-Foto-Markant-Internet

Gratis SEA analyse voor jouw website?

Wil jij weten hoe jouw website presteert op het gebied van SEA? Vraag onze SEA analyse aan en kom erachter waar jouw groeikansen liggen op het gebied van zoekmachine adverteren!

  • Geheel vrijblijvend
  • Op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk contact
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA
SEA analyse aanvragen