Alle blogs

Google Guaranteed Badge

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet
Olaf Peters
Google Guaranteed Badge

Met een Google Guaranteed certification kun je een ‘upgraded profiel’ met een badge verkrijgen, waarop wordt aangetoond dat een bedrijf gescreend is door Google en hierbij als betrouwbaar is bevonden. Voor een maandelijks bedrag is het mogelijk om deze badge te verkrijgen. Op deze wijze kunnen ondernemers meer vertrouwen uitstralen, zodat klanten eerder voor hun services en/of producten kiezen. In dit artikel lees je meer over de Google Guaranteed certificaten.

Lees snel meer over:

Wat is een Google Guaranteed badge?

Een Guaranteed badge toont aan dat een bedrijf gecertificeerd is. Hierbij wordt het bedrijf als het ware gescreend door Google om aan bezoekers te tonen dat het om een echt en betrouwbaar bedrijf gaat. Voor een maandelijks bedrag van 50 dollar is het mogelijk om deze badge te verkrijgen. De badge wordt in Google My Business weergegeven en hoogstwaarschijnlijk ook op Local Packs door middel van een groen vinkje dat onder de bedrijfsnaam wordt getoond. Google Guaranteed werd geïntroduceerd met oog op de Local Service Ads en heeft al doel om vertrouwen van klanten te vergroten in het bedrijf waarmee geadverteerd wordt.

Aan welke eisen moet je voldoen?

Om de Google Guranteed badge te verkrijgen moet je voldoen aan de eisen voor de screening en bepaalde kwalificaties. Hiervoor moet je een aanvraag indienen bij Google. De eigenaar van het Google Mijn Bedrijf-account ontvang een e-mail waarin staat dat je in aanmerking komt voor een certificering.

Om het certificaat te ontvangen zal Google het bedrijf screenen met behulp van lokale screeningspartners. Het screeningsproces bestaat uit:

  • Verificatie van zakelijke licenties en verzekeringsdekkingen;
  • Achtergrondcheck voor ondernemers en eigenaren;
  • Achtergrondcheck voor werknemers die essentiële functies beoefenen in relatie tot de klant.

Lees hier meer informatie over dit screeningsproces.

Wat betekent dit certificaat voor jou als ondernemer?

Het verkrijgen van deze certificering is belangrijk voor ondernemers om vertrouwen uit te stralen bij potentiele bezoekers. Daarnaast maakt dit certificaat het mogelijk om jouw onderneming te onderscheiden van concurrenten. Doordat klanten dankzij het certificaat jouw onderneming vertrouwen, neemt de kans op conversies toe. Er zijn nog andere redenen om voor dit certificaat te gaan:

  • Naarmate dit certificaat bekender wordt, zullen klanten meer waarde hechten aan deze certificering. Deze badge straalt vertrouwen uit, waardoor klanten de voorkeur zullen geven aan gecertificeerde ondernemingen zoals jouw onderneming;
  • Uitgaande van het bovenstaande punt, zal de certificering direct een positieve invloed hebben op jouw doorklikratio (CTR);
  • Op den duur zal de certificering een belangrijke ranking factor kunnen worden. Google wil haar gebruikers de beste en meest betrouwbare resultaten laten zien, waardoor resultaten met een badge als eerste getoond kunnen worden.

Google My Business als verdienmodel

In 2019 verstuurde Google een onderzoek voor bedrijfseigenaren, waarbij online marketing bureaus ook konden deelnemen. Er kwam onder andere aan bod of (en hoeveel) bedrijven bereid zouden zijn om te betalen voor uitgebreidere services en profiel-upgrades in Google My Business.

Google heeft al een tijdje op de planning staan om abonnementen voor Google My Business aan te bieden, waarbij ondernemers gebruik kunnen maken van nieuwe verbeterde services. Daarnaast zoekt Google manieren om Google My Business lucratiever te maken. Met de komst van Google Guaranteed kan de zoekmachine gigant omzet genereren uit bedrijfsprofielen.

Google Guaranteed badge als experiment

Google beschouwt de Google Guaranteed badge als een experiment. Hoewel deze service geen garantie aan ondernemers biedt voor meer online resultaten, kan de onderlinge concurrentie er wel voor zorgen dat de integratie van Google Guaranteed gestimuleerd en versneld wordt. Als steeds meer ondernemers deze service omarmen en implementeren, dan zullen andere ondernemers snel volgen. Vooral als dit aangetoond kan worden in de resultaten van de campagnes.

Momenteel is deze service nog niet beschikbaar in Nederland maar in sommige landen in Europa is deze service al wel uitgerold. Indien Google Guaranteed succesvol blijkt te zijn, zal Google dit naar verwachting verder uitrollen in andere Europese landen.

Niet tevreden? Geld terug!

Als je als ondernemer in het bezit bent van de Google Guaranteed badge en een klant is niet tevreden met de kwaliteit van jouw werk, dan kan Google deze ondernemer een compensatie aanbieden. Google compenseert tot maximaal het bedrag dat voor de eerste service is betaald. Wel kent Google hier een limiet aan van maximaal 2000 dollar ter compensatie. Daarnaast moet de service via een Local Service Ad zijn geboekt. Dit zijn advertenties waarbij de ondernemer een dienst levert aan huis. Denk aan loodgieters, elektriciens en schoonmakers. In Nederland zijn Local Services Ads (LSA) nog niet beschikbaar, maar we verwachten dat dit campagnetype snel uitgerold zal worden in meerdere landen in Europa.

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over deze Google Guaranteed Badge? Neem gerust contact met ons op en laat je informeren door onze specialisten!

 

 

 

 

 

Olaf Peters
Operationeel Manager

Olaf grijpt elke kans aan om met zijn strategische inzicht en vernieuwende ideeën bedrijven te laten groeien. Daarnaast is hij een echte bourgondiër en probeert hij zo vaak mogelijk van de lekkerste gerechten te genieten.