Google Merchant uitbesteden?

Wil jij Google Merchant Center optimaal inzetten voor jouw webshop? Merchant uitbesteden aan Markant Internet is de juiste keuze. Onze specialisten halen het allerbeste uit Google Merchant Center en daarmee ook uit jouw Google Shopping campagnes!
Google Merchant uitbesteden
Olaf Peters - Markant Internet

Google Merchant uitbesteden?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!

Hoe werkt Google Merchant Center?

Google Merchant Center is een tool waarmee de productinformatie van de datafeed wordt opgehaald. Om te kunnen adverteren is het noodzakelijk dat een webshop een database heeft met daarin alle benodigde informatie waar Google naar vraagt. De informatie wordt via Google Merchant Center opgehaald, waarna de advertentiecampagnes in Google Ads kunnen worden opgezet.

Voordat je kunt starten met adverteren is het van belang om eerst aan te melden in Google Merchant Center. Bij het opzetten van een account dien je een aantal basisgegevens in te vullen zoals het adres van jouw bedrijf, domeinnaam, informatie over verzending en betalingsopties.

Merchant center
Google Merchant

De voordelen van Google Merchant Center optimaliseren

Het optimaliseren van Merchant Center kent vele voordelen, waardoor jouw onderneming meer verkopen kan generen en kan groeien. Merchant Center biedt de volgende voordelen:

  • Online voorraad promoten; gehele voorraad kan worden getoond
  • Gratis productvertoningen; producten kunnen gratis worden getoond in het Shopping-tabblad
  • Feedoptimalisatie; productfeed kan worden geoptimaliseerd voor betere resultaten
  • Service voor prijsvergelijking koppeling; het Merchant account van CSS partners kunnen worden gekoppeld
  • Import mogelijk naar Microsoft Merchant Center
  • Productpromotie via YouTube ads; winkelen met TrueView campagnes
  • Dynamische remarketing; potentiële klanten kunnen opnieuw worden bereikt

 

Olaf Peters - Markant Internet

Meer weten over Google Merchant Center?

Neem contact met ons op en laat je informeren door onze Google Ads specialisten over de verschillende mogelijkheden van Google Merchant Center!

Maak kennis met onze Google Ads specialist!
Merchant beheer

Waarom Merchant uitbesteden?

Het aanmaken van een Google Merchant Center account kan een tijdrovend proces zijn. Er dient rekening te worden gehouden met drie pijlers, namelijk:

  1. Productfeed
  2. Google Ads
  3. Google Merchant Center

Indien je nog niet over bovengenoemde pijlers beschikt, is het wenselijk om eerst een productfeed op te zetten, vervolgens een Merchant Center account en daarna een Google Ads account. Vooral bij een webshop van grote omvang is het van belang dat er eerst een productfeed wordt opgezet, waarmee Merchant Center de gegevens uit de feed kan importeren om vervolgens deze gegevens beschikbaar te stellen aan Google Ads. Bij webshops met een beperkte voorraad kan de productfeed eventueel in een later stadium worden opgezet. Wij kunnen jou ontzorgen in dit complexe proces, waarmee jouw producten snel kunnen worden gepromoot. Tijdens dit proces kunnen we eventuele knelpunten achterhalen en Merchant optimaliseren, zodat de campagnes optimaal resultaat kunnen behalen. Onze strategie is gericht op het vergroten van de omzet tegen lage kosten. Hiermee kunnen de campagnes het gewenste ROI behalen.

Markant Internet als Google Merchant Center beheer partner

Indien je niet over de juiste kennis of voldoende tijd beschikt om Google Merchant Center zelf te beheren, dan is het zeer waardevol om Merchant uit te besteden aan de juiste specialisten. Binnen Markant Internet beschikken we over een team van Google Shopping specialisten. Ons team is dagelijks bezig met Shopping campagnes, waardoor onze kennis van en ervaring met Google Merchant Center zeer breed is. Daarnaast hebben we veel ervaring met Merchant optimaliseren. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen Google Merchant Center, waardoor we gelijk kunnen inspelen op eventuele kansen om de resultaten van de campagnes te vergroten. Dagelijks werken we aan diverse cases waardoor we de business van onze klanten naar een hoger level tillen.

Lees meer over Google Shopping!
Notebook
Olaf Peters - Markant Internet

Merchant uitbesteden interessant voor jouw onderneming?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!