Alle begrippen

Betekenis: Google Merchant Center

Google Merchant Center is een platform waarop je als webshopeigenaar jouw producten met bijbehorende beschrijving en afbeeldingen kan plaatsen. Door je Google Merchant Center account Google Ads account aan elkaar te koppelen kun je verschillende productadvertentiecampagnes maken.

De betekenis van Google Merchant Center

Google Merchant Center is een platform waarop je als webshopeigenaar jouw producten met bijbehorende beschrijving en afbeeldingen kan plaatsen. De informatie die je in Google Merchant Center instelt kan gebruikt worden voor gesponsorde en niet gesponsorde zoekresultaten. De gesponsorde zoekresultaten worden ook wel Google Shopping advertenties genoemd. Deze zie je terug in bovenaan in de Google zoekresultaten, op websites van Google-zoekpartners en in het Google Display netwerk. Informatie in Google Merchant Center kan ook zorgen voor niet gesponsorde weergaven. Dit zijn vermeldingen op Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Google Maps en Google Lens.

Zichtbaarheid in meerdere kanalen

Google Merchant Center is dus een belangrijk platform als je het maximale uit je online zichtbaarheid wil halen. Niet alleen voor Google adverteren, maar ook voor Google zoeken. Google Merchant Center is het middel om de informatie over jouw aanbod rechtstreeks te communiceren naar Google. Google Merchant Center richt zich daarmee op drie doelen voor ondernemers:

  • Verkoop meer
  • Bereik meer klanten
  • Krijg inzicht in de prestaties van je bedrijf

Door Google Ads te koppelen met je Google Merchant Center account, kun je verschillende campagnes online zetten en een maandelijks budgetlimit instellen.

Mogelijkheden

Google Merchant Center wordt voornamelijk gebruikt om te adverteren in Google Shopping. Merchant Center biedt echter mogelijkheid tot meer functies binnen het advertentienetwerk van Google: Alle advertenties in het netwerk van Google die rechtstreeks producten tonen halen informatie uit Merchant Center. Voor het tonen van producten bij dynamische remarketing of het tonen van producten bij YouTube advertenties of YouTube video’s wordt informatie uit Merchant Center gebruikt. Voor webshopbeheerders biedt Merchant Center daarnaast een tool die productsuggesties geeft. Deze tool vergelijkt jouw aanbod met het aanbod van andere webshops die overeenkomstige producten aanbieden. Als de tool denkt dat er producten uit jouw assortiment ontbreken kun je dit als websitebeheerder inzien. Tot slot kun je in Merchant Center er ook voor kiezen om bepaalde producten uit te sluiten voor weergave in Google ’s kanalen.

Wil jij Google Merchant Center optimaal inzetten voor jouw webshop? Google Merchant Center uitbesteden aan Markant Internet is de juiste keuze. Onze specialisten halen het meest uit Google Merchant Center en daarmee ook uit jouw Google Shopping campagnes!

Profielfoto Olaf

Meer weten over Google Merchant Center?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Google Merchant Center.

Kom in contact