Alle begrippen

Betekenis: SEMrush

SEMrush is een software die de prestaties van je website meet op verschillende punten zoals zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en zoekmachine advertentie. Dit wordt gedaan in vergelijking met de websites van je concurrenten.

SEMrush voor zoekmachine optimalisatie

De meest gebruikte functie van SEMrush is de SEO tool. Met deze functie krijg je inzichten hoe je website er voor staat op gebied van zoekmachine optimalisatie. Je kan bijvoorbeeld het technische rapport van je website opvragen. Hierin staan verschillende technische problemen zoals: redirects, canocial tags, snelheid van je website, duplicated content en nog veel meer.

Een ander veel gebruikte functie is keyword research. Met de functie krijg je allerlei inzichten in zoekwoorden. Je krijgt toegang tot belangrijke statistieken zoals het zoekvolume, KD (moeilijkheidsgraad), welke positie jouw website staat in Google en nog veel meer. Hiermee kan je ook inzien wat gerelateerde zoekwoorden zijn voor het zoekwoord dat je intypt. Deze gerelateerde zoekwoorden kunnen soms erg interessant zijn om content mee te maken zodat je pagina beter scoort in zoekmachines.

Profielfoto Olaf

Meer weten over SEMrush?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over SEMrush.

Kom in contact