Alle begrippen

Betekenis: Big data

Big data staat voor het verzamelen, opslaan, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data. Om dit te doen worden gespecialiseerde en geavanceerde technologieën ingezet. Big data bevat verschillende soorten gegevens zoals gestructureerde, semigestructureerd en ongestructureerde gegevens.

Het analyseren van big data

Het analyseren van big data is een proces dat zich richt op het identificeren van patronen, trends en andere inzichten. Tools zoals Google Analytics en Google Search Console zijn voorbeelden van big data-analyse. Google Analytics verzamelt en analyseert grote hoeveelheden data zoals paginaweergaven, het aantal sessies, bounce rates, conversies en nog veel meer. Deze data biedt interessante inzichten die je vervolgens kan gebruiken om bijvoorbeeld de conversie op je website te verhogen.

SEO tools die gebruik maken van big data

Een bekende tool die veel gebruikt wordt voor zoekmachine optimalisatie is SEMrush. Deze tool kan worden beschouwd als een voorbeeld van big data-analyse. SEMrush biedt veel verschillende tools en functies aan die grote hoeveelheden data verwerken en analyseren. Denk dan aan een zoekwoordenanalyse, backlinkanalyse, concurrentieanalyse en nog veel meer. Door gebruik te maken van deze tools kun je belangrijke inzichten krijgen over de prestatie van je website waardoor je je SEO en online marketingstrategieën kunt optimaliseren en verbeteren. Big data is dus niet meer weg te denken uit het vak online marketing.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Big data?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Big data.

Kom in contact