Alle begrippen

Betekenis: Linkbuilding

Linkbuilding is het creëren van links vanuit verschillende externe websites naar  je eigen website. Dit heeft als doel om de organische vindbaarheid van de website waar naartoe gelinkt wordt te verbeteren.

 

 

De betekenis van linkbuilding

Linkbuilding is een facet van zoekmachine optimalisatie waarbij link worden gegenereerd vanaf externe webpagina’s naar een specifieke website. Dit heeft als doel om beter vindbaar te worden in zoekmachines. Een hoog aantal domeinen dat naar een website verwijst zijn van invloed op de domeinautoriteit van de website waar naartoe gelinkt wordt. Een hogere websiteautoriteit zorgt dat je makkelijker hoger scoort in Google.

Waarop letten bij linkbuilding

Wanneer je aan de slag gaat met linkbuilding zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Niet alleen het aantal backlinks zijn belangrijk, maar ook de kwaliteit van de verwijzende domeinen. Daarnaast is de variatie in ankerteksten en de locatie van de links belangrijk. Als je linkbuilding op de meest effectieve manier wil toepassen, moet je zorgen dat je backlinkprofiel precies de juiste verhoudingen aanneemt.

Wil jij linkbuilding op de juiste manier inzetten? Dan is linkbuilding uitbesteden aan Markant Internet een hele slimme zet! Onze specialisten bouwen een sterk linkprofiel op voor jouw website!

Profielfoto Olaf

Meer weten over Linkbuilding?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Linkbuilding.

Kom in contact