Alle begrippen

Betekenis: SSL

SSL betekent Secure Sockets Layer. Dat staat voor de standaard technologie om internetverbinding veilig te houden. Een SSL certificaat draagt bij aan betere waardering in zoekmachines.

Wat zijn de voordelen van een SSL verbinding?

Wanneer je website gebruikt maakt van een SSL verbinding heeft dat enkele voordelen. De voordelen zijn voor e-commerce bedrijven zo belangrijk dat een geldige SSL certificaat een van de hoogste pariteiten is:

  1. Het zorgt er voor dat je website niet als gevaarlijk wordt gezien door Google.
  2. Het versleuteld data waardoor het niet kan worden onderschept door derden.
  3. Het wekt vertrouwen bij je websitebezoekers
  4. Een SSL certificaat maakt reguliere online betaalmethoden mogelijk

Internetgebruikers kunnen zien of een website over een SSL certificaat beschikt. Dit is namelijk zichtbaar in de adresbalk. Wordt er een grijs slotje weergeven, dan is de verbinding doormiddel van SSL beveiligd.

SSL-certificaat

Waarom is een SSL certificaat een vereiste

Google voert al jaren een strijd tegen onveilige websites. Beschikt jouw website niet over een geldig SSL certificaat? Dan wordt je website lager gewaardeerd door zoekmachines. Een SSL certificaat is dus belangrijk voor je organische vindbaarheid. Ook om gebruik te maken van Google Ads is een SSL certificaat een vereiste. Vinden gebruikers toch een weg naar je website toch naar een website zonder dat deze over een SSL certificaat beschikt? Dan wordt in de meeste browsers een waarschuwing weergeven. De Google Chrome browser opent een nieuw tabblad waarop een pop-up verschijnt die aangeeft dat je verbinding niet privé is. Je merkt het al: Een SSL certificaat is een vereiste voor online succes. Zorg er dus voor dat je SSL certificaat geldig is en op tijd wordt verlengd!

SSL betekenis

Hoe regel ik een SSL certificaat voor mijn website

Een SSL certificaat kan worden aangevraagd bij een certificaatautoriteit. Deze aanvraag moet gedaan worden door de eigenaar van de website. Er zijn verschillende soorten SSL certificaten. Voor de online vindbaarheid zal het niet uit maken. Hiervoor hebben bedrijven voldoende aan een domeinnaam-gevalideerde SSL certificaat. Deze kun je bij verschillende partijen aanschaffen voor een bedrag van doorgaans enkele tientallen euro’s. SSL certificaten zijn de laatste jaren steeds goedkoper geworden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een gratis SSL certificaat aan te vragen bij non-profit organisaties die als doel hebben om het internet een veiligere plek te maken!

Profielfoto Olaf

Meer weten over SSL?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over SSL.

Kom in contact