Alle begrippen

Betekenis: Crawlen

Crawlen is een proces waarbij zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo automatisch websites doorzoeken om te begrijpen wat er op die pagina’s staat en hoe deze pagina’s in relatie staan tot elkaar. Dit gebeurt door middel van crawlers of spiders, die automatisch door de website navigeren en de inhoud analyseren.

Hoe werkt het crawlen van zoekmachines?

Wanneer een zoekmachine een website bezoekt, begint de crawler bij de homepage en volgt vervolgens alle links die op de pagina staan. De zoekmachine analyseert de inhoud van elke pagina die wordt bezocht en verzamelt informatie over de pagina, zoals de zoekwoorden die worden gebruikt, de afbeeldingen en video’s die worden gebruikt, en de manier waarop de pagina’s zijn gelinkt.

Waarom is het belangrijk om je website te laten crawlen?

Door de inhoud van de website te laten crawlen, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website beter begrijpen en de pagina’s kunnen indexeren. Dit kan leiden tot een hogere zoekmachine ranking en meer verkeer naar je website. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines de website gemakkelijk kunnen crawlen door bijvoorbeeld een sitemap aan te maken en de structuur van de website te optimaliseren.

Hoe laat je je website crawlen?

Om je website te laten crawlen door Google, moet je deze toevoegen aan de Google Search Console. Hiermee kan je de prestaties van jouw website in zoekresultaten bekijken en problemen oplossen. Dit doe je door de website toe te voegen aan de Search Console, te verifiëren dat jij de eigenaar bent, een sitemap in te dienen en eventuele foutmeldingen op te lossen. Controleer regelmatig de Search Console en wees geduldig, want het crawlen van een website kan tijd kosten.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Crawlen?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Crawlen.

Kom in contact