Alle blogs

Maak het beheren van campagnes makkelijker met behulp van Google Ads Scripts

Bas Spenkelink - Foto Markant Internet
Bas Spenkelink
google ads scripts

Een Google Ads account beheren kost veel tijd. Er valt altijd wel iets te analyseren of optimaliseren waardoor het belangrijk is om efficiënt te werk te gaan en prioriteiten te stellen. Google Ads scripts kunnen helpen om een deel van je werk uit handen te nemen of betere inzichten te geven. Bij Markant Internet is het een onmisbaar onderdeel voor het beheren van een Google Ads campagne

Wat zijn Google Ads scripts?

Google Ads scripts zijn stukjes code die geschreven zijn in de programmeertaal JavaScript. Deze scripts kunnen algemene taken uitvoeren die standaard zijn in elk Google Ads account, maar ook account-specifieke taken gebaseerd op eigen data.

De voordelen van Google Ads scripts

 • Tijdbesparend
  • Door middel van scripts heb je de mogelijkheid om bepaalde taken te automatiseren. Dit is zeer waardevol aangezien het beheren van een Google Ads account zeer tijdrovend kan zijn.
 • Minder foutgevoelig
  • Naast het feit dat een script tijd bespaart, is het – mits goed geïmplementeerd – minder foutgevoelig. 
 • Gedetailleerde analyses
  • Scripts kunnen ook gekoppeld worden aan tools als Google Spreadsheets voor een duidelijke visuele weergave van data. Daarnaast kan het ook extra inzichten geven, die Google niet prijs geeft in het Google Ads platform. 

Verschillende types van een Google Ads script

Google Ads scripts hebben vrijwel oneindig veel mogelijkheden. Scripts zijn namelijk geheel af te stemmen op jouw account en kunnen tot in detail bepaalde acties uitvoeren. Er zijn verschillende typen scripts die je kunt gebruiken, elk met hun eigen toepassingen. Hieronder lichten we enkele types uit:

 • Biedingen: deze scripts helpen bij het automatiseren van biedstrategieën. Ze kunnen gebruikmaken van externe data, zoals de weersverwachting. Op basis van deze gegevens variëren de klikprijzen voor een beter resultaat. 
 • Kwaliteitsscore scripts: dit script houdt de kwaliteitsscore van zoekwoorden in de gaten en kan verbeteringen voorstellen om deze scores te verhogen.
 • Rapporten en analyses: aan de hand van deze scripts kan er een gedetailleerde uitdraai gemaakt worden van de gegevens in een Ads account naar plekken als Google Spreadsheets. Ze kunnen inzicht geven in gegevens die niet inzichtelijk zijn in Google Ads zelf. 
 • Scripts voor waarschuwingen: deze scripts kunnen waarschuwingen sturen wanneer gegevens in het account aan bepaalde, door jou opgestelde, voorwaarden worden gedetecteerd. Denk hierbij aan plotselinge stijging of daling in kosten, vertoningen, klikken, conversies, etc. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om URL’s te controleren in het account of er nog een werkende landingspagina beschikbaar is. Het komt nog weleens voor dat een URL wordt aangepast op de website, terwijl dit niet wordt aangepast in de advertenties. Wanneer dit zich voordoet zal er een waarschuwing worden gestuurd om de URL aan te passen.
 • Advertentie optimalisatie script: deze scripts kunnen advertenties optimaliseren door de teksten aan te passen en extensies aan te maken passend bij een advertentie. 

Wil je meer weten over Google Ads Scripts?

Hoewel scripts zeer waardevol kunnen zijn voor het advertentieaccount, kunnen deze ook ongewenste handelingen uitvoeren als het verkeerd wordt gebruikt. De Google Ads specialisten van Markant Internet geven je graag professioneel advies. We zijn benieuwd naar jouw zoekmachine marketing ambities en hoe wij daarin kunnen ondersteunen!

Bas Spenkelink
Online Marketeer

Met zijn leergierige en fanatieke houding blijft Bas zichzelf steeds opnieuw uitdagen en kennis opdoen binnen zijn online marketing interesses. In zijn vrije tijd vind je hem in de sportschool en op het padelveld waar hij ook gaat voor het beste resultaat.

Bas Spenkelink - Foto Markant Internet

Gratis SEA analyse voor jouw website?

Wil jij weten hoe jouw website presteert op het gebied van SEA? Vraag onze SEA analyse aan en kom erachter waar jouw groeikansen liggen op het gebied van zoekmachine adverteren!

 • Geheel vrijblijvend
 • Op werkdagen binnen 24 uur persoonlijk contact
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA
SEA analyse aanvragen