Google Ads campagne

Wil jij het allerbeste uit jouw Google Ads campagnes - voorheen Google AdWords campagnes - halen? Schakel dan de hulp in van de van Markant Internet en realiseer succesvolle campagnes!
Direct navigeren naar:
Google Ads campagne
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!

Kies het campagnetype dat bij jouw doelen past

Er zijn verschillende soorten Google Ads campagnes waarvoor je kunt kiezen. Het is belangrijk dat een campagnetype aansluit bij de doelen die jij voor ogen hebt. Er zijn tal van campagnetypen die aan jouw advertentiebehoeften kunnen voldoen:

Campagnes in het zoeknetwerk: Tekstcampagnes

Met campagnes in het zoeknetwerk kun je jouw tekstadvertenties in de zoekresultaten van zoekmachines laten weergeven. Dit campagnetype is zeer geschikt om sales, leads en websiteverkeer te genereren. Daarnaast kun je met tekstcampagnes gericht adverteren op zoekwoorden, waardoor de kans zeer groot is dat je relevante bezoekers bereikt.

Shopping-campagnes

Shopping campagnes zijn zeer geschikt voor winkeliers die hun producten willen promoten. Shopping advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten en op het Google Shopping-tabblad van de zoekmachine. Daarnaast kunnen winkeliers ook advertenties met informatie over winkelvoorraad gebruiken om hun producten te promoten die op fysieke locaties beschikbaar zijn. Kortom; Shopping campagnes maken het mogelijk om zowel producten te promoten die beschikbaar zijn in de webshop als producten die in de winkel op voorraad zijn.

Display-campagnes

Met Display-campagnes kun je potentiële klanten bereiken met beeldadvertenties. Deze advertenties zijn visueel aantrekkelijk en worden getoond op miljoenen websites en apps. Op deze manier kan het bereik van jouw campagnes worden uitgebreid naar andere locaties. De banners kunnen worden voorzien van de juiste boodschap en call-to-action, waardoor bezoekers aangetrokken zullen worden om op de advertentie te klikken. Daarnaast maakt een remarketingcampagne het mogelijk om eerdere bezoekers weer opnieuw te bereiken op het juiste moment en op de juiste plaats.

Videocampagnes

Videocampagnes dragen bij aan de naamsbekendheid van jouw onderneming. De advertenties worden weergegeven op YouTube en andere websites. Binnen videocampagnes kun je bepaalde videotypen inzetten die jouw naamsbekendheid kunnen vergroten. Videocampagnes kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf door bezoekers en conversies te generen.

App-campagnes

Met App-campagnes kun je nieuwe gebruikers werven die jouw app downloaden. Hiermee kunnen er meer downloads en engagement worden gegenereerd om vervolgens verkopen in de app te realiseren. Bij App-campagnes wordt informatie vergaard die beschikbaar is in de app om advertenties automatisch te optimaliseren voor Google Zoeken, Google Play, YouTube, Discover en andere sites/apps.

Slimme campagnes

Slimme campagnes maken het mogelijk om op een eenvoudige manier online te adverteren. Met enkel bedrijfs- en productinformatie kan een campagne worden opgezet. Schrijf een aantal advertentieregels, upload een aantal afbeeldingen en het logo van jouw bedrijf en de campagne is klaar om online te worden gezet. Google selecteert vervolgens zelf de targetingopties die de beste resultaten kunnen opleveren. Let hierbij wel dat je weinig controle hebt over de campagnes, omdat het algoritme zelf aan de slag gaat.

Meer informatie over Google Ads campagnes!
AdWords campagne opzetten

Hoe weet ik welke Google Ads campagne geschikt is?

Een geschikt campagnetype inzetten is afhankelijk van diverse factoren. Het is namelijk belangrijk om hierbij bijvoorbeeld rekening te houden met jouw marketingdoelstellingen, strategie, product- en/of serviceaanbod. Daarnaast kunnen diverse campagnetypen synchroon naast elkaar lopen. Een tekstcampagne kan tegelijk samen met een Shopping campagne ingezet worden voor hetzelfde product. Daarnaast kun je zelfs een videocampagne ernaast laten draaien ter bevordering van het bereik en de naamsbekendheid. Er zijn verschillende combinaties mogelijk om jouw producten en/of services uit te lichten met behulp van Google Ads campagnes.

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Meer weten over Google Ads campagnes?

Neem contact met ons op en laat je informeren door onze Google Ads specialisten over de verschillende mogelijkheden van Google Ads campagnes!

Neem contact op met Olaf!

Google Ads campagnes uitbesteden aan een specialist?

Bovenstaand zijn de meest bekende vormen van campagnes binnen Google Ads behandeld, maar bijna ieder campagnetype bestaat weer uit een subset aan andere campagnetypen. Indien je beperkte kennis hebt over Google Ads en niet veel ervaring hebt met het opzetten van Google Ads campagnes, dan is het verstandig om een Google Ads specialist in te schakelen. Markant Internet beschikt over specialisten die de juiste kennis in huis hebben en ruime ervaring hebben met het opzetten en beheren van Google Ads campagnes. Met ons maatwerk en onze passende strategie zijn wij in staat om de Google Ads campagnes succesvol in te richten en bestaande campagnes van onze klanten te verbeteren. Markant Internet is Google Premium Partner en met gepaste trots laten wij graag zien waar onze kracht zich bevindt.

SEA campagne opzetten
AdWords campagne

Voordelen van Google Ads campagnes uitbesteden

Het uitbesteden van jouw Google Ads campagnes biedt verschillende voordelen. Bij Markant Internet staan wij altijd open voor uitdagingen en streven we ernaar om de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Hierbij lichten we graag uit welke voordelen het uitbesteden van Google Ads campagnes aan een gespecialiseerd zoekmachine marketingbureau met zich mee brengt:

 • De juiste kennis en ervaring hebben zoekmachine marketingbureaus in huis;
 • Er wordt nauw samengewerkt met andere specialisten, waardoor ieder vraagstuk kan worden opgelost;
 • Maatwerk staat centraal: voor iedere samenwerking wordt er een passende strategie ontwikkeld;
 • Transparantie staat tevens centraal;
 • Zoekmachine marketing specialisten verplaatsen zich in de klant en handelen vanuit hun doelstellingen;
 • Een ruim aantal aantoonbare succesvolle cases zijn uitgevoerd;

Markant Internet is een zoekmachine marketingbureau met ruime ervaring en kennis op het gebied van Google Ads campagnes. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek. We komen graag met jou in contact en denken graag mee in het verbeteren van jouw Google Ads campagnes!

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!