Google Advertenties

Google advertenties kunnen hét verschil maken voor jouw bedrijf. Naast een goede marketingstrategie kunnen Google advertenties jouw doelgroep als geen ander bereiken!
Google advertenties inzetten
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!

Diverse soorten advertenties

Er zijn verschillende soorten advertenties die in Google kunnen worden weergegeven zoals:

 • Search ads; bestaan enkel uit tekst en leiden de klant naar een landingspagina. Deze advertenties zijn geschikt voor verkoop en leadgeneratie.
 • Shopping advertenties; advertenties die een product weergeeft. Deze advertenties zijn zeer geschikt voor sales en omzetgroei.
 • Display ads; beeldadvertenties die een boodschap overbrengen. Deze zijn zeer geschikt voor de vergroting van de naamsbekendheid van een product/dienst.
 • Videoadvertenties; advertenties die onder andere te zien zijn op YouTube. Deze advertenties zijn ook geschikt om de naamsbekendheid te vergroten.
 • Appadvertenties; advertenties die een app promoten.
Advertenties Google
Adverteren in Google

Waar kan je adverteren in Google

Google heeft een breed netwerk waarop deze advertenties kunnen worden weergegeven. Hiermee biedt Google adverteerders de kans om een brede doelgroep te bereiken. Google advertenties kunnen worden weergegeven op de volgende plaatsen op het internet:

 • Google zoeken en andere zoeksites; boven en onder de organische zoekresultaten in Google zoeken, Google Play, het Shopping-tabblad en op Google Maps.
 • Zoekpartners van Google; advertenties kunnen worden weergegeven op sites die aangesloten zijn bij Google zoekpartners.
 • Display Netwerk; een verzameling van websites, waaronder specifieke Google-websites als Google Finance, Gmail, Blogger, en YouTube. Daarnaast bevat dit netwerk ook mobile sites en apps.
 • Verschillende apparaten; advertenties kunnen worden getoond op desktop, mobiel, tablet en tv-schermen.
 • Geselecteerde locaties; in Google Ads kun je lokaal, regionaal, landelijk en internationaal adverteren.
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Adverteren op Google?

Neem contact met ons op en laat je informeren door onze Google Ads specialisten over de verschillende mogelijkheden van adverteren op Google!

Neem contact op met Olaf!

Adverteren in Google Ads

Google Ads is een advertentieplatform van Google, waarmee je als organisatie betaalt om te kunnen adverteren. Google Ads biedt verschillende campagnetypen en advertentietypen aan, waaronder Google search, Shopping, Display, video en apps. Google Ads koopt in feite een stukje advertentieruimte in het Google netwerk waar jouw advertenties getoond kunnen worden. Voor een Google advertentie betaal je per klik (CPC). Daarnaast maken deze advertenties het mogelijk om zeer gericht te adverteren in Google, waardoor je een specifieke doelgroep kunt bereiken.

Adverteren Google

Google advertentie kosten

Binnen Google Ads betaal je kosten per klik. Dat wil zeggen dat je pas betaald wanneer een zoeker op jouw advertentie klikt. Google advertentie kosten zijn dus afhankelijk van de hoeveelheid klikken die jouw advertenties genereren. Je hebt volledige controle over de Google advertentie kosten. Binnen Google Ads is het mogelijk om de maximale kosten per klik op verschillende niveaus in te stellen. Dit kan voor de gehele campagne, per advertentiegroep of per zoekwoord. Zo heb je altijd controle over de kosten die je per klik op een advertentie betaald. Daarnaast is het mogelijk om per campagne een dagbudget in te stellen. Ook is het mogelijk om een gedeeld budget aan te maken en deze te koppelen aan meerdere campagnes. Google gaat vervolgens aan de slag om binnen het beschikbare budget klikken op de advertenties te realiseren. Op deze manier geef je op een dag nooit te veel uit en heb je controle over de Google advertentie kosten.

Het is belangrijk de Google advertentie kosten te optimaliseren. Dit doe je door binnen het beschikbare budget zo veel mogelijk conversies, klikken of vertoningen te behalen. Dit is afhankelijk van het doel van jouw campagne. Wanneer voor jouw bedrijf een aankoop het belangrijkste doel is, kun je sturen op de kosten per conversie. Je probeert dan binnen het beschikbare budget zo veel mogelijk conversies te behalen. De opbouw van jouw advertenties hebben een groot effect op de Google advertentie kosten. Wanneer de advertentie niet aansluit op de zoekwoorden die potentiële klanten gebruiken of de webpagina waar de advertentie naartoe leidt, is de advertentierelevantie laag. De kans is dan groot dat een zoeker niet op jouw advertentie klikt of op de advertentie klikt maar direct de website verlaat. Door een lage advertentierelevantie kunnen de Google advertentiekosten snel oplopen zonder dat jouw doel bereikt wordt. Het optimaliseren van Google Advertentie kosten is daarom van groot belang om jouw campagnes rendabel te maken.

SEA advertentie

Snel resultaat behalen dankzij Google advertenties

Met Google Ads kun je vrijwel direct resultaat behalen. Je hoeft geen lang traject in te gaan om de gewenste resultaten te boeken. Met de mogelijkheden rondom zoekmachine adverteren kun je met diverse disciplines jouw marketingdoelstellingen behalen. Vanwege het feit dat je met Google Ads erg specifiek kunt adverteren, is het mogelijk om jouw ROI te maximaliseren en jouw bedrijf te laten groeien. Markant Internet helpt ambitieuze ondernemers die willen groeien. Door onze specialisatie in zoekmachine adverteren kunnen wij je als geen ander helpen met het opzetten van succesvolle Google advertenties. We zullen je adviseren op welke wijze jij jouw advertentiebudget efficiënt kunt inzetten om maximaal resultaat te behalen. Neem vrijblijvend contact op en laat je informeren!

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

 • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
 • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
 • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!