Adverteren op Google

Direct zichtbaar zijn in Google én meer sales/leads genereren? Adverteren op Google werkt snel, effectief en de resultaten zijn direct zichtbaar en meetbaar!
Adverteren op Google
Olaf Peters - Markant Internet

Vandaag starten met adverteren op Google?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!

Hoe werkt Google adverteren?

Google Ads is een advertentieplatform dat mogelijk maakt om te adverteren doormiddel van verschillende advertentiecampagnes. Iedere advertentiecampagne heeft een eigen doelstelling, waarmee de campagnes de gewenste resultaten kunnen behalen. Door het juiste campagnetype te kiezen, nemen het aantal bezoeker en conversies toe.

Om te kunnen adverteren op Google is het noodzakelijk om eerst een sterke strategie op te zetten. Iedere website en webshop heeft een eigen doel en een passende strategie maakt het mogelijk om de gewenste doelstellingen te behalen. Aan de hand van deze strategie wordt bepaald welke campagnetypen het beste kunnen worden ingezet en die het beste aansluiten bij jouw marketingdoelstellingen. Daarnaast kun je met de juiste campagnetypen bepalen hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan het online adverteren in Google.

Google adverteren

Welke campagnetypen kun je het beste inzetten?

Ieder campagnetype heeft een eigen doelstelling en functionaliteiten die jouw bedrijf helpen om de marketingdoelstellingen te behalen. Er zijn diverse campagnetypen:

 • Campagne in het zoeknetwerk: zoekcampagnes met tekstadvertenties in het zoeknetwerk.
 • Display-campagne: beeldadvertenties / banneradvertenties op websites.
 • Shopping-campagne: advertenties met productvermeldingen in het zoek- en in het Display netwerk.
 • Videocampagne: videoadvertenties op YouTube en via Google-videopartners.
 • Discovery-campagne: advertenties in online feeds op bijvoorbeeld smartphones.
 • App-campagne: app advertenties via het zoeknetwerk en op het Display netwerk.
 • Lokale campagne: adverteren voor fysieke winkels met diverse locaties in het zoeknetwerk, Display netwerk, Google Maps en op YouTube.
 • Slimme campagne: geautomatiseerde campagnes die weergegeven worden in het zoeknetwerk en in het Display netwerk van Google.

De meest gehanteerde campagnetypen zijn campagnes in het zoeknetwerk, Display-campagnes en Shopping-campagnes. Deze campagnetypen kunnen de juiste doelgroep bereiken die op zoek zijn naar services of producten die jij aanbiedt. Uiteraard kunnen de overige campagnetypen ook worden ingezet, afhankelijk van de doelstellingen, het marketingbudget en eventueel beeldmateriaal.

Olaf Peters - Markant Internet

Meer weten over Google adverteren?

Laat je informeren door onze SEA specialisten over de verschillende mogelijkheden van adverteren op Google!

Neem contact op met Olaf!
Adverteren in Google

Zoekcampagnes in Google

Campagnes in het zoeknetwerk, oftewel Search Ads, werken op basis van zoekwoordtargeting. Dit houdt in dat de advertenties worden getriggerd als het zoekwoord goed aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker in Google.

Voordelen van zoekcampagnes zijn:

 • Meer verkopen en leadgeneratie: meer verkopen van producten en aanmeldingen.
 • Eenvoudig in te stellen: advertenties kunnen eenvoudig worden opgezet. Er zijn specifieke advertentiebestanden of advertentie-items nodig.
 • Zeer specifieke targeting: er worden potentiële klanten bereikt omdat mensen actief zoeken naar wat jij aanbiedt.

Display-campagnes in zoekmachines

Met Display-campagnes kunnen potentiële klanten worden bereikt met visueel aantrekkelijke advertenties terwijl zij browsen op het internet. Op deze manier kun je het bereik van jouw campagnes in het zoeknetwerk uitbreiden naar andere locaties. Daarnaast kun je remarketing campagnes inzetten om potentiële klanten opnieuw te bereiken op een andere plek en op een ander moment.

De voordelen van Display-campagnes zijn:

 • Meer verkopen en leads: door de visueel aantrekkelijk banneradvertenties en call-to-actions, kunnen meer verkopen en leads worden gegenereerd.
 • Merkbekendheid en overweging: met indrukwekkende Display-advertenties kan jouw merkbekendheid worden vergroot en kan ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw product of service overwegen.
 • Remarketing: potentiële klanten die jouw website reeds hebben bezocht kunnen opnieuw worden bereikt om over te gaan tot een conversie.
AdWords advertenties
SEA advertentie

Shopping-campagnes voor e-commerce business

Shopping-advertenties zijn geschikt voor ondernemers met een e-commerce business. Aan de hand van de productvoorraad kunnen winkeleigenaren adverteren in het zoeknetwerk en in het Display netwerk van Google.

De voordelen van Shopping-campagnes zijn:

 • Marketing voor detailhandel: met visueel aantrekkelijke productvermeldingen worden jouw producten weergegeven in het zoeknetwerk en in het Display netwerk.
 • Meer omzet: producten worden meer verkocht online.
 • Stimuleer bezoekers om naar jouw winkel te komen: advertenties kunnen worden getoond aan bezoekers die zich bij jouw winkel in de buurt bevinden.
Olaf Peters - Markant Internet

Weten wat advertenties in Google voor jou kunnen betekenen?

Onze SEA specialisten vertellen je graag wat advertenties in Google voor jouw website kunnen betekenen!

Neem contact op met Olaf!

Google Ads is zeer efficiënt voor de juiste advertenties

Het doel van de zoekmachine Google is om zoekresultaten te tonen die perfect aansluiten bij hetgeen waarnaar de gebruiker opzoek is. Op het moment dat jouw advertentie wordt getoond bij een zoekopdracht, betekent dit dat de zoeker bewust op zoek is naar een product of service die jij aanbiedt. Er is dan sprake van een duidelijke zoekintentie.

Google Ads is daarom het perfecte advertentieplatform. Je kunt zeer kostenefficiënt handelen, omdat je zeer gericht adverteert en de resultaten nauwkeurig kunnen worden gemeten. Zo weet je of jouw campagne succesvol is en de juiste resultaten oplevert. Mochten de resultaten niet geheel succesvol zijn doordat niet de juiste bezoekers worden bereikt of dat de bezoekers simpelweg niet converteren, dan kun je door middel van optimalisaties, oftewel onderhoud van de campagnes, de campagnes verder optimaliseren om de resultaten te verbeteren. Onderhoud van de campagnes is uiterst belangrijk om zowel op korte termijn als op lange termijn de resultaten te verbeteren. De campagnes zijn afhankelijk van verschillende factoren; denk aan de zoekintentie, landingspagina en klikprijzen. Daarnaast kunnen seizoensgebonden en economische factoren veel invloed hebben op de campagnes, waardoor onderhoud geen overbodige luxe is.

Google Ads adverteren

Voordelen van adverteren op Google

Het adverteren op Google kent diverse voordelen:

 • Meetbare resultaten: met Google Ads kun je diverse parameters meten zoals het aantal vertoningen van de advertenties, het aantal klikken, de gemiddelde klikprijs (CPC) en het aantal conversies.
 • Testen met advertenties: het is mogelijk om advertenties te testen met verschillende beschrijvingen, titels en landingspagina’s. Hiermee kun je effectief het advertentiebudget inzetten en uiteindelijk de juiste advertentie inzetten die het meest converteert.
 • Doelgroeptargeting: doelgroepen kunnen heel gericht worden getarget op basis van interesses en zoekgedrag en zoekintenties.
 • Budgetcontrole: het is eenvoudig om een maandbudget in te stellen in Google Ads. De hoogte van het budget kun je te allen tijde verhogen of verlagen. Daarnaast is het fijn dat het maandelijkse advertentiebudget nooit overschreden wordt, waardoor je nooit meer zult betalen dan het advertentiebudget dat ingesteld staat.
 • Locatietargeting: de bezoekers worden bereikt op locaties waar jouw doelgroep zich bevindt. Op deze wijze kun je lokaal, regionaal en landelijk adverteren. Daarnaast kunnen potentiële bezoekers worden bereikt doordat zij interesse hebben getoond in de locatie waar jouw advertenties worden getarget.
Olaf Peters - Markant Internet

Google adverteren interessant voor jouw onderneming?

We gaan graag in gesprek om ideeën uit te wisselen. Bel of mail zodat we de koffie klaar kunnen zetten.

Maak kennis met Olaf!