Alle begrippen

Betekenis: CPL

CPL is een afkorting voor de term  ‘Cost Per Lead’. De CPL is vooral belangrijk bij vormen van adverteren waarbij adverteerders moeten betalen voor iedere persoon die een offerteaanvraag of informatieaanvraag doet.

De betekenis van CPL

De CPL wordt met name gebruikt als als beoordelingsfactor bij vormen van adverteren waarbij de adverteerder moet betalen voor iedere persoon die een offerteaanvraag of informatieaanvraag doet. In tegenstelling tot betalen voor kliks op advertenties (CPC) wordt er dan alleen betaald wanneer er daadwerkelijk een lead voortvloeit uit een advertentie. De CPL zegt dus ook iets over de vraag of het aanbod op je website aansluit bij de bezoeker intentie.

CPL betekenis

De CPL is vooral van belang bij bedrijven die het verkoopaanbod voor klanten op maat maken. Dit kan bijvoorbeeld door de kosten van een offerteaanvraag te berekenen of de kosten voor de aanvraag van een gesprek. Voor dergelijke ondernemingen is een informatieaanvraag of offerteaanvraag vaak een belangrijke conversie. Door zo veel mogelijk leads te genereren krijg je inzicht in de wensen van je doelgroep, waardoor je je aanbod nog beter hierop aan kan passen. Zo helpen leads je altijd naar enerzijds meer conversies of anderzijds meer informatie over je doelgroep.

Wanneer is de CPL belangrijk?

De CPC en CPL zijn beide factoren die iets zeggen over de resultaten van een online campagne. De CPL is een goede factor om de doelgerichtheid van een online campagne te beoordelen. Ben je bijvoorbeeld een aannemer, dan is het waarschijnlijk interessanter om te weten hoeveel een offerteaanvraag kost dan een bezoeker op je website. Een bezoeker op je website levert namelijk nog niet direct iets op. Een offerteaanvraag levert een nieuwe lead op. Heb je een webshop waarop je relatief goedkope goederen aan een grote doelgroep verkoopt? Dan is de CPC een goede factor om te bepalen of je campagne aansprekend is.

 

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over CPL (Cost Per Lead)?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over CPL (Cost Per Lead).

Kom in contact