Alle begrippen

Betekenis: Domain rating

De domain rating (Ahrefs) of domain authority (Semrush) is een waarde die iets zegt over de domeinautoriteit. De domain rating wordt uitgedrukt in een waarde tussen 1 en 100. Een hoge waarde zorgt voor betere organische vindbaarheid.

 

Wat houdt een domain rating in?

De domain rating (DR) is een waarde die gebruikt wordt door Ahrefs backlink checker. De Domain Rating wordt uitgedrukt in een getal van 0 tot 100 die de kwaliteit van het backlinkprofiel aangeeft. Een hoge waarde betekent dat er een hoog aantal relevante backlinks naar een domein linken, en dat de domeinautoriteit of websiteautoriteit hoog is. Dit helpt de betreffende website om hoog te scoren in de organische resultaten in zoekmachines.

Hoe komt de domain rating tot stand?

Er zijn een aantal verschillende factoren die bepalend zijn voor de domain rating:

  1. De hoeveelheid unieke domeinen die een “do follow” link hebben naar de bestemmingswebsite.
  2. De domain rating van deze domeinen.
  3. Het aantal unieke domeinen waar de verwijzende domeinen naartoe linken.
  4. De positie van de links die verwijzen naar de bestemmingswebsite

De domain rating is dus van een aantal verschillende factoren afhankelijk. Daarnaast gebruikt iedere backlink tracker tool een ander algortime om de domain rating vast te stellen. Verschillende backlink tracker tools zullen dus van elkaar afwijken in het aangeven van de domeinautoriteit. Linkbuilding zorgt na verloop van tijd voor een hogere domain rating.

 

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Domain Rating?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Domain Rating.

Kom in contact