Alle begrippen

Betekenis: Micro-conversie

In online marketing verwijst het begrip micro-conversies naar kleine, meetbare interacties die gebruikers uitvoeren op een website of digitaal platform. Deze interacties zijn waardevol omdat ze signaleren dat een bezoeker interesse toont in jouw product, dienst of content, hoewel ze nog niet direct tot de belangrijkste doelconversie (macro-conversie) leiden, zoals een aankoop, aanmelding, of offerteaanvraag.

Het belang van micro-conversies in online marketing

Hoewel macro-conversies zoals verkoop en aanmeldingen het ultieme doel zijn van een online marketingstrategie, spelen micro-conversies een cruciale rol in het bereiken van deze doelstellingen. Micro-conversies fungeren als bouwstenen in de marketingfunnel en helpen bij het creƫren van betrokkenheid, vertrouwen en uiteindelijk het stimuleren van de kans op een macro-conversie.

Micro conversies zijn meetbare acties die op een website plaatsvinden, en daardoor dienen ze als indicatoren van de tussentijdse prestaties. Door het bijhouden en analyseren van micro-conversies kunnen marketeers inzicht krijgen in het gedrag van gebruikers en de effectiviteit van marketingcampagnes en website-ervaringen evalueren. Voorbeelden van deze micro-conversie zijn:

  • Het invullen van een contactformulier
  • Inschrijven voor een nieuwsbrief
  • Het downloaden van een whitepaper of e-book
  • Het bekijken van een video
  • Het toevoegen van een product aan het winkelwagentje

Conversieoptimalisatie

Conversieoptimalisatie is een cruciale stap in het verbeteren van de effectiviteit van een online marketingstrategie. A/B-testen is een veelgebruikte methode om de prestaties van verschillende elementen op een website te vergelijken en te analyseren. Bij conversieoptimalisatie voor micro-conversies kunnen marketeers A/B-testen uitvoeren om te bepalen welke versies van micro-conversiepunten beter presteren. Door te experimenteren en te testen met deze elementen kunnen marketeers inzicht krijgen in wat het meest effectief is in het stimuleren van micro-conversies en kunnen ze hun strategie dienovereenkomstig aanpassen.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Micro-conversie?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Micro-conversie.

Kom in contact