Alle begrippen

Betekenis: No follow link

Google omschrijft een nofollow link als volgt: “Een methode waarmee websitebeheerders aan zoekmachines duidelijk maken dat zoekmachines een link niet moeten volgen”. Het resultaat van een nofollow-tag is dat de link geen linkwaarde oplevert.

No follow link

Een no follow link is een verwijzing naar een extern domein die geen linkwaarde oplevert. Deze leveren dus ook geen bijdrage aan de domein autoriteit van het domein waar naartoe gelinkt wordt. Dit type links kom je vaak tegen in content geschreven door website bezoekers. In reacties onder artikelen of in fora worden door gebruikers geplaats links meestal met no-follow aangeduid.

Hoe ziet een nofollow link eruit?

Een nofollow link herken je in eerste instantie niet aan de ankertekst. Het wordt wel zichtbaar wanneer je er met de muis overheen gaat: ga met je muis op een link staan en klik met je rechtermuisknop op ‘inspecteren’. De code verschijnt dan onderin je scherm. Daarnaast kun je een plugin installeren die nofollow links aanwijst, een zogenoemde ‘nofollow spotter’.

Zelf een nofollow link plaatsen doe je door het het vakje “Add rel=nofollow” aan te vinken in de opties van je link. Je CMS plaatst dan automatisch een nofollow-tag in het HTML script van je link. Dit ziet er als volgt uit: a href=”https://www.markantinternet.nl” rel=”nofollow”>ankertekst</a>

Wanneer gebruik je een nofollow tag?

Een nofollow link lijkt misschien veel minder waardevol dan een do follow link. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Indien de verwijzende website over voldoende traffic beschikt kan een nofollow link bijdragen aan het behalen van je doelen. De vermelding van jouw website levert namelijk naamsbekendheid op. Afhankelijk van de manier waarop de link geplaatst wordt kan het ook veel traffic opleveren. Nofollow links van websites met veel autoriteit geven aan dat jouw website over de juiste informatie beschikt. Hierdoor beoordeeld de zoekmachine jouw website als expert in een bepaald vakgebied. Volgens Google EAT is expertise een belangrijke graatmeter voor de kwaliteit van je website.

Profielfoto Olaf

Meer weten over No follow link?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over No follow link.

Kom in contact