Alle begrippen

Betekenis: Do follow link

Een ‘do follow link’ is een link die wordt gevolgd door zoekmachines. Hierdoor dragen do follow links bij aan de website autoriteit van het domein waar naartoe gelinkt wordt.

Do follow links en no follow links

‘Do follow links’ zijn de standaard links tussen twee verschillende domeinen. Wanneer je in een content management system een link maakt, zal dit automatisch een do follow link worden. Tenzij je een “rel=nofollow” – tag gebruikt. Voor de websitegebruiker zal het geen verschil maken. Do follow links en no follow links zien er hetzelfde uit en verwijzen de gebruiker door naar de andere website.

Wanneer gebruik je een do follow link?

Een do follow link gebruik je wanneer je wil verijzen naar een externe website omdat deze belangrijke context bevat voor jouw content. Een do follow link gebruik je ook wanneer je een onderzoek of statement aanhaalt dat op een andere website is gepubliceerd. Eigenlijk kun je stellen dat je altijd de standaard do follow links gebruikt, tenzij de website waar naar wordt verwezen niet relevant is. De richtlijnen van Google geven aan dat betaalde vermeldingen moeten worden voorzien van een nofollow-tag. De do-follow links zijn dus met name bedoel voor natuurlijke backlinks, welke worden veroorzaakt door goede content.

Do follow links en website autoriteit

Do follow links zijn de belangrijkste links die bijdragen aan de domain authority. Een do follow link vanaf een domein met een hoge autoriteit zal bijdragen aan de autoriteit van het domein waar naartoe gelinkt wordt. Wanneer het onderwerp van het verwijzende domein overeenkomt met het onderwerp van het domein waar naartoe verwezen wordt.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Do follow link?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Do follow link.

Kom in contact