Alle begrippen

Betekenis: Page Speed

Page Speed is een dienst van Google waarin je de websitesnelheid kan meten. Naast een score die iets zegt over je websitesnelheid biedt Page Speed een uitgebreid rapport met verbeterpunten waarmee ontwikkelaars websites sneller kunnen laten laden.

Page Speed

De page speed of de websitesnelheid is een element dat steeds belangrijker wordt voor SEO. Zoekmachines hebben als doel om de beste gebruikerservaring te bieden, daarom streven ze er naar om zoekresultaten te weergeven die goed scoren op het gebied van websitesnelheid. Google biedt een gratis tool waarmee gebruikers inzicht kunnen krijgen in de websitesnelheid. Wanneer je een website controleert in Google Pagespeed krijg je en score voor de desktopversie en de mobiele versie van de website. Deze score ligt tussen 1 en 100. Daarnaast krijg je een rapport met concrete verbeterpunten die Google zelf aandraagt. Inzicht in de manier waarop de paginasnelheid tot stand komt biedt input voor technische SEO optimalisaties.

Websitesnelheid en organische vindbaarheid

Een goede score in Google Pagespeed wordt steeds belangrijker voor een goede organische vindbaarheid. Naast de website snelheid is ook het backlinkprofiel van belang, de kwaliteit van de content en de frequentie waarin nieuwe content op je website wordt geplaatst van invloed. Wil je je website vindbaar maken en ben je  benieuwd wat je naast Page Speed nog meer kan doen om goed te scoren in de SERP? lees dan eens onze blogs! heb je niet de tijd en de juiste middelen om dit te realiseren? Kies dan voor SEO uitbesteden aan specialisten die zich dagelijks inzetten voor zoekmachine optimalisatie!

Profielfoto Olaf

Meer weten over Page Speed?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Page Speed.

Kom in contact