Alle begrippen

Betekenis: Responsive design

Wil je hoger scoren in de zoekmachines van Google? Dan is het goed om eens te kijken naar het responsive design van je website. Responsive design is een belangrijk aspect van online marketing, aangezien het zorgt voor een optimale gebruikerservaring op verschillende apparaten en schermformaten.

De betekenis van responsive design

Tegenwoordig in het moderne digitale tijdperk bezoeken gebruikers vanaf allerlei verschillende apparaten je website, het aantal mobiele internetgebruikers neemt bijvoorbeeld enorm toe. Elk apparaat heeft een ander schermformaat waardoor de website er op elk apparaat anders uitziet. Wanneer je je website op een desktop bouwt maar geen gebruik hebt gemaakt van responsive design gaat dit er op mobiel of tablet niet goed uitzien.

Responsive design is een benadering van webdesign die zich richt op het creƫren van een optimale gebruikerservaring op alle apparaten, ongeacht het schermformaat of apparaattype. Met responsive design passen websites zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, door het herschikken van inhoud, het verkleinen of vergroten van afbeeldingen en het aanpassen van de tekstgrootte. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de website op elk apparaat kunnen bekijken en gebruiken zonder te hoeven inzoomen of horizontaal scrollen, wat de gebruikerservaring verbetert.

responsive-design

Het belang van responsive design voor online marketing

Responsive design helpt dus bij het bieden van een optimale gebruikservaring, maar dit is niet alles. Responsive design is namelijk ook essentieel voor een effectieve online marketingstrategie. Zoals eerder aangegeven is het aantal mobiele internetgebruikers enorm toegenomen. Door responsive design behoud je deze mobiele website bezoekers. Als een website niet goed werkt op mobiele apparaten kunnen gebruikers afhaken en de website verlaten. Daarnaast hebben de algoritmes van Google het door wanneer je gebruik maakt van responsive design. Dit heeft een positief effect op de ranking van je zoekresultaten in zoekmachines. Tenslotte helpt een goed responsive design met een hoger conversiepercentage. . Gebruikers zijn eerder geneigd om actie te ondernemen op een website die goed werkt op hun apparaat. Als een website niet goed werkt op een mobiel apparaat, kan dit leiden tot frustratie bij de gebruiker en een lagere conversie.

Responsive design in verhouding tot CSS en HTML

Responsive design is sterk verbonden met CSS en HTML. CSS wordt gebruikt om de visuele stijl van een website te bepalen, terwijl HTML de structuur van de pagina bepaalt. Bij het ontwerpen van een responsieve website wordt CSS gebruikt om de lay-out van de website flexibel te maken, terwijl media queries worden gebruikt om de stijl aan te passen aan verschillende schermgroottes. HTML wordt gebruikt om de inhoud van de pagina te structureren en te organiseren, en om elementen te voorzien van de juiste tags en attributen om het responsieve ontwerp te ondersteunen.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Responsive design?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Responsive design.

Kom in contact