Marktplaats adverteren

Wil je doelgericht adverteren middels Marktplaats? Bereik de juiste bezoekers, vergoot jouw naamsbekendheid, genereer meer verkeer naar jouw website en vergroot de omzet dankzij Marktplaats adverteren!
Adverteren op Marktplaats
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

  • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
  • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!

Behaal de beste posities op Marktplaats

Middels Marktplaats Admarkt kun je de hoogste posities bereiken in de zoekresultatenpagina van de rubriek die het meest relevant is voor jouw productaanbod. De advertenties worden weergegeven boven de consumentenadvertenties, waardoor je altijd beter zichtbaar zal zijn dan de consumentenadvertenties en daarmee neemt de kans op verkeer en verkopen toe. Je kunt min of meer zelf de positie van jouw advertentie bepalen. Dit kun je realiseren door zelf de biedingen te verhogen of te verlagen. Daarnaast kun je de posities van jouw advertenties bepalen op basis van het ‘klikpercentage’ ten opzichte van de concurrentie. Beide waarden tellen even zwaar mee en bepalen zodoende de posities van jouw advertenties.

conversie optimalisatie uitbesteden
Adverteren via marktplaats

Persoonlijke verkoperspagina inrichten

Adverteerders in Marktplaats Admarkt hebben standaard een verkoperspagina waarop alle eigen advertenties worden weergegeven. Met behulp van een verkoperspagina kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie door zelf de opmaak en content te verzorgen van de pagina. Denk aan het toevoegen van een bedrijfslogo, contactgegevens en het toevoegen van afbeeldingen en tekstuele content. De bezoeker zal op de verkoperspagina terecht komen zodra een potentiële klant klikt op ‘bekijk alle advertenties’.

Beheeromgeving Marktplaats Admarkt

Adverteren via Marktplaats wordt eenvoudig gemaakt door een beheeromgeving binnen Marktplaats Admarkt. Je kunt jouw advertenties beheren in deze omgeving, waarbij je te allen tijde advertenties kunt aanpassen, toevoegen en verwijderen. Daarnaast geeft deze beheeromgeving het aantal advertenties en de resultaten inzichtelijk weer.

In de beheeromgeving kun je onder andere:

  • Het verkeer naar de website inzien
  • Resultaten vergelijken tussen advertenties
  • Advertenties optimaliseren
  • Budgetten aanpassen
Marktplaats AdMarkt
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Meer weten over Marktplaats zakelijk adverteren?

Laat je informeren door onze specialisten over de verschillende mogelijkheden van Marktplaats zakelijk adverteren!

Neem contact op met Olaf!

Wat kost adverteren op Marktplaats?

De kosten worden berekend op basis van kosten per klik (CPC). Zoals aangegeven kun je zelf de posities bepalen op basis van de klikprijzen. Je kunt namelijk per advertentie instellen hoeveel je wilt betalen voor een klik. Het is mogelijk om een minimale CPC in te stellen vanaf € 0,01. Admarkt geeft advies over de klikprijzen zodat de advertentie betere resultaten behaald. Het verschil in de klikprijs heeft onder andere te maken met de hoogte van de concurrentie. De CPC kan op elk moment worden verhoogd en verlaagd, afhankelijk van de doelstelling van je advertentie.

Per advertentie kun je een budget instellen waarmee aangegeven wordt hoeveel je maximaal per advertentie wilt uitgeven. Dit is tevens een veiligheidsmethode om niet onnodig veel budget uit te geven. Admarkt biedt een startbudget van € 50,- aan waarmee je direct kunt starten met adverteren. Dit tegoed zal niet zichtbaar zijn in jouw beheeraccount. Alleen in het bevestigingsbericht van de aanmelding wordt beschreven dat je een tegoed hebt ontvangen ter waarde van € 50,-. Het tegoed wordt automatisch verrekend met eventuele gemaakte advertentiekosten. Verder is het belangrijk om te weten dat het gratis advertentiebudget een geldigheid kent van twee maanden na het moment van registreren. Je moet het budget dus binnen twee maanden opmaken.

Adverteren marktplaats zakelijk kosten

Kosten voor zakelijk adverteren op Marktplaats

Bij het instellen van het advertentiebudget geeft Marktplaats Admarkt een indicatie van hoe hoog de CPC dient te zijn om op de eerste pagina zichtbaar te zijn. Het verhogen van de klikprijzen zorgt voor een betere zichtbaarheid van de advertentie, waardoor de bezoekersaantallen naar de website toenemen. Het bedrag dat je getoond wordt, is een indicatie die er toe leidt om betere resultaten te behalen. De hoogte van het bedrag is een schatting gebaseerd op de hoogte van de concurrentie en per advertentie, waarbij rekening gehouden wordt met de doorklikratio (CTR) van de advertentie. Wil je meer informatie over adverteren op Marktplaats? Neem contact met ons op en laat je informeren!

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

  • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
  • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!