SEA webshop

Wil je ervoor zorgen dat potentiële klanten de producten uit jouw webshop gemakkelijk kunnen vinden via Google? Door SEA in te zetten voor jouw webshop verhoog je het bezoekersaantal en eveneens het aantal verkopen!
Direct navigeren naar:
SEA webshop
Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

  • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
  • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!

Hoe werkt adverteren voor webshops?

Adverteren kan voor alle type webshops worden ingezet. Of jouw webshop nou beschikt over 1.000 of 10 producten, voor de verkoop is het ontzettend belangrijk dat potentiële klanten jouw producten kunnen vinden via zoekmachines als Google. Maar hoe kun je adverteren voor jouw webshop?

Allereerst dien je een productfeed op te zetten die alle informatie over jouw producten in een database opslaat. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat Google graag zoveel mogelijk informatie wil vergaren over de producten die jij aanbiedt in jouw webshop. Daarnaast is het van belang om die productinformatie te importeren naar Google Merchant Center. In Merchant Center kun je het productaanbod van jouw webshop uploaden om dit vervolgens door te kunnen zetten naar advertentieplatformen als Google Ads. In Google Ads kun je daaropvolgend advertentiecampagnes opzetten, waarna jouw producten weergegeven zullen worden in Google.

Adverteren webshop

Welk campagnetype is geschikt voor webshop adverteren?

Een webshop heeft een andere doelstelling dan een ‘traditionele’ website. Bij webshops draait het om verkopen en omzet genereren. Bij een traditionele website draait het in de meeste gevallen om de verkoop van diensten en het genereren van leads.

In tegenstelling tot tekstadvertenties – die alleen tekst bevatten – tonen Shopping advertenties een afbeelding van het product met de bijbehorende titel, winkelnaam en productprijs. Hierdoor kunnen potentiële klanten direct zien of de inhoud van de advertentie voldoet aan hun de zoekopdracht. Het visuele aspect speelt hierbij ook een belangrijke rol bij de relevantie en de klikratio van de advertentie.

Binnen Google Shopping zijn er twee campagne varianten; de traditionele Shopping campagnes en de Slimme Shopping campagnes. Welke variant het gewenste resultaat behaalt is afhankelijk van veel verschillende factoren, waardoor voorafgaand niet gezegd kan worden welke campagne variant de beste kans van slagen heeft. Wel kunnen we vaststellen dat Shopping campagnes maximaal resultaat kunnen realiseren voor jouw webshop. Dankzij een gedegen strategie ben je in staat om Shopping campagnes in te zetten met als doel om meer verkopen te generen en de omzet aanzienlijk te laten stijgen.

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Meer weten over SEA voor webshops?

Neem contact met ons op en laat je informeren door onze Google Ads specialisten over de verschillende mogelijkheden van SEA voor webshops!

Neem contact op met Olaf!

SEA kansen voor webshops

Om de gewenste verkopen en omzet te kunnen genereren is het van belang om bezoekers naar de webshop te leiden. Zolang jouw webshop niet vindbaar is in zoekmachines, is het vergroten van het bezoekersaantal een lastige kwestie. Met name is het belangrijk om relevante bezoeker te vergaren die daadwerkelijk interesse hebben in de producten die jij aanbiedt op jouw webshop. Hierdoor wordt het advertentiebudget effectief en efficiënt ingezet om de verkopen van jouw webshop te maximaliseren. Relevante bezoekers zijn dus uiterst belangrijk, maar hoe bereik je deze bezoekers?

Shopping campagnes zijn afhankelijk van een productfeed en daarbij dient alle productinformatie zo relevant mogelijk te zijn. Shopping advertenties worden niet expliciet getarged op zoekwoorden, maar op de gebundelde informatie die de productfeed bevat. Het neemt niet weg dat het belangrijkste zoekwoord niet in de feed (beschrijving) opgenomen dient te worden. Indien dit zoekwoord niet in de feed wordt opgenomen, dan is feedoptimalisatie gewenst om de vindbaarheid en het resultaat van jouw Shopping campagnes naar een hoger level te tillen.

Waarom uitbesteden

SEA voor jouw webshop uitbesteden?

Maak je nog geen gebruik van Shopping campagnes? Of maak je momenteel al gebruik van Shopping campagnes en wil je het resultaat verbeteren? De Google Ads specialisten van Markant Internet hebben veel ervaring met het opzetten en optimaliseren van SEA campagnes. We komen graag met jou in contact om te praten over de wensen en doelstellingen voor jouw webshop. Wij kunnen jou volledig ontzorgen in het proces en SEA voor jouw webshop op een effectieve manier inzetten. Hierdoor kunnen wij als partner jouw bedrijf laten groeien en de gewenste doelstellingen behalen. Neem contact op met ons en laat je informeren over de mogelijkheden van SEA voor webshops!

Olaf Peters - Profielfoto Markant Internet

Vrijblijvende SEA analyse?

  • Binnen één werkdag contact met één van onze specialisten;
  • Rapport afgesteld op jouw situatie en ambitie;
  • Krijg inzicht in jouw huidige inzet van SEA.
SEA analyse aanvragen!