Alle begrippen

Betekenis: Ankertekst

Een ankertekst is een linktekst op ween webpagina die klikbaar is. Achter een ankertekst zit een link welke verwijst naar een specifieke URL. Deze links zijn belangrijk om internetpagina’s met elkaar te koppelen.

Hoe ziet een ankertekst eruit?

Een ankertekst is de klikbare tekst van een hyperlink, dus een klikbare en doorgaans contrasterende tekst die zichtbaar is in de front-end internetpagina’s. Soms is de ankertekst onderstreept maar dit hoeft niet altijd. Ankerteksten zijn niet beperkt tot een bepaald aantal woorden. Het is belangrijk dat de ankertekst duidelijk aangeeft waar de achterliggende link naar verwijst. Blijkt dit niet uit de ankertekst zelf, dan kan dit ook door de context duidelijk gemaakt worden.

Ankerteksten voor SEO

De manier waarop ankerteksten worden ingevuld hebben invloed op je organische vindbaarheid. Door ankerteksten op de juiste manier in te vullen kun je de kans vergroten dat je op bepaalde zoekwoorden vindbaar wordt in zoekmachines. Dit doe je door de ankerteksten op een bepaalde manier vorm te geven. Wanneer er wordt gewerkt aan linkbuilding, is het belangrijk om stil te staan bij de ankerteksten van je backlinks. Wil je bijvoorbeeld gevonden worden op witte tennisschoenen, dan kun je dit als ankertekst gebruiken met daarachter een link naar je landingspagina. Echter is het belangrijk om niet uitsluitend het zoekwoord te gebruiken voor je links. Om effectief aan linkbuilding te doen is een variatie in ankerteksten met de juiste verhouding belangrijk.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Ankertekst?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Ankertekst.

Kom in contact