Alle begrippen

Betekenis: Externe links

Er zijn verschillende strategieƫn omtrent online marketing die je in kan zetten. Een geheime schakel die het potentieel heeft om jouw online aanwezigheid te versterken zijn externe links. Door externe links kan je de autoriteit van je website verhogen en vervolgens meer bezoekers krijgen.

Wat zijn externe links en wat is het belang ervan

Wanneer een stuk content op jouw website een backlink krijgt van een andere bron, is die link een externe link binnen het andere stuk content. Als je een externe link in je eigen content gebruikt, geef je een andere bron een backlink. Externe links zijn dus eigenlijk hyperlinks die van andere websites naar jouw website verwijzen. Externe links vormen de bouwstenen voor het succes van jouw SEO-strategie en bieden een pad naar meer autoriteit en zichtbaarheid. Externe links fungeren als een soort stem van vertrouwen van andere websites. Wanneer gezaghebbende en relevante websites naar jouw inhoud linken, geeft dit een signaal aan zoekmachines dat jouw website waardevolle informatie biedt. Hierdoor krijgt jouw site een hogere autoriteit en wordt deze als meer relevant beschouwd in zoekresultaten.

Indexering en crawlbaarheid

Zoekmachines gebruiken crawlers om websites te doorzoeken en te indexeren. Externe links kunnen deze crawlers helpen bij het ontdekken en indexeren van jouw webpagina’s. Als jouw website weinig interne links heeft, kunnen externe links helpen als een soort bruggen om zoekmachines naar jouw belangrijke pagina’s te leiden.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Externe link?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Externe link.

Kom in contact