Alle begrippen

Betekenis: Pull strategie

Een pull-strategie is een strategie waarbij er omzet wordt gegenereerd door in te spelen op de markt. Om goed in te spelen op de vraag is marktonderzoek nodig.

De betekenis van een pull strategie

Bij een pull-strategie is het de bedoeling dat mensen zelf naar de aanbieder komen. Er wordt hierbij ingespeeld op een behoefte die al bestaat, anders dan bij een push-strategie. Een succesvolle pullstrategie maakt gebruik van een dienst of product welke beter of goedkoper is dan de concurrentie. Door de marktvraag zullen consumenten gemakkelijk zelf de weg naar de aanbieder vinden.

Hoge vraag en weinig aanbod

Een succesvolle pull-strategie maakt gebruik van een hoge marktvraag. Door de hoge vraag naar het aanbod is een minder hoog marketingbudget vereist. Het is daarom belangrijk om de vraag in producten of diensten eerst goed in kaart te brengen alvorens men besluit om producten of diensten aan te bieden. De klassieke vorm van een pull-strategie is wanneer een groothandelaar of distributiecentrum aan fabrikanten doorgeeft welke producten zo veel afgezet worden dat er meer leveringen nodig zijn. Hierbij krijgt de groothandelaar feedback van de winkels welke op zijn beurt feedback verzamelen op basis van klantgegeven.

Pull-strategie voor e-commerce

E-commercebedrijven kunnen op een snellere manier inspelen op vraag en aanbod binnen de markt. Door in te spelen op zoektermen met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie zullen consumenten makkelijker de weg naar jouw website vinden. Om hierin kansen te ontdekken is een zoekwoordonderzoek nodig. Vervolgens kan aan de hand van het zoekwoordonderzoek richting worden gegeven aan het aanbod, en kan de website daarop aangepast worden. Volgens de klassieke pull-strategie zullen consumenten zelf de weg naar het aanbod vinden. In de praktijk ligt dit iets anders. Uiteraard moet je zorgen dat je website zichtbaar is. Door in te zetten op zoektermen waar weinig aanbieders voor zijn is het echter makkelijker om websiteverkeer te genereren.

Inbound marketing en doelgroep targeting

Inbound marketing is een techniek die zich richt op het aanbieden van waardevolle content aan de juiste doelgroep. Inbound marketing is daarom een marketingtechniek die past bij een pull-strategie. Een outbound-marketing strategie past daarentegen meer bij een push-strategie. Door gebruik te maken van doelgroepsegmentatie en specifieke doelgroepen te targeten met een bijpassende boodschap verhoog je de kans dat het publiek interesse heeft in jouw aanbod.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Pull strategie?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Pull strategie.

Kom in contact