Alle begrippen

Betekenis: Push strategie

Bij een push strategie wordt er geprobeerd om de verkoop van een product of dienst te stimuleren door deze zo toegankelijk mogelijk te maken.

De betekenis van een push strategie

Een push strategie is een strategie waarmee geprobeerd wordt om vraag te creëren in de markt. Dit wordt bereikt door verschillende marketing methoden. De filosofie achter een push strategie is dat er automatisch vraag komt naar een product wanneer een product veel beschikbaar is, of veel gepromoot wordt. Het alternatief voor de push-strategie is de pull strategie. Met een pull strategie probeer je juist in te spelen op een bestaande vraag.

Veel aanbod zorgt voor meer conversies

De gedachte achter een push-strategie is dat zo veel mogelijk aanbod zorgt voor meer conversies. De focus ligt daarom op het toegankelijk maken van het product. Door het product in zo veel mogelijk in fysieke winkels of op webshops aan te bieden zal het steeds meer afzet vinden.  Een voorbeeld van een bedrijf dat de klassieke push-strategie toepast is Coca Cola. Door te zorgen dat het product in een groot aantal winkels beschikbaar is wordt het automatisch veel afgezet. Een succesvolle push-strategie zal idealiter resulteren in marktpenetratie.

Push strategie voor e-commerce

De meeste e-commercebedrijven zullen gebaat zijn bij een pull-strategie. Echter, wanneer het marketingbudget ruim genoeg is kan ook een push-strategie of een combinatie succesvol zijn. Door veel in te zetten op advertenties kan er vraag worden gecreëerd. Ook het aanbod kan ingericht worden volgens een push-strategie. Een voorbeeld hiervan is voordeeluitjes.nl. Door het ruime aanbod wordt de website hoog gewaardeerd: het ruime aanbod kan zorgen voor meer conversies.

Push strategie marketingtechniek

Outbound marketing is een uitstekend middel om invulling te geven aan een push-strategie. Onder outbound marketing vallen de traditionele marketing tools, zoals TV, radio, kranten advertenties en reclames in bushokjes. Outbound marketing kan ook digitaal worden ingezet. Denk aan het versturen zoekmachine advertenties, het versturen van e-mails en banner advertenties.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Push strategie?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Push strategie.

Kom in contact